Το ποσό που πήραν οι Nirvana για το "Nevermind" και πως ξοδεύτηκε

Αποκαλύψεις από ανέκδοτη συνέντευξη του Kurt Cobain που βγήκε στη δημοσιότητα.
22/11/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια αδημοσίευτη συνέντευξη του αλησμόνητου ηγέτης των Nirvana φωτίζει τα παρασκήνια του περίφημου άλμπουμ της μπάντας "Nevermind" (1991) και τη συμφωνία με την Geffen Records.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει πως οι φήμες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 750.000 δολαρίων, και ο Cobain τον διακόπτει:

«Όχι, δεν πήραμε τόσα. Λάβαμε 175.000 δολάρια. Το 33% πήγε στην εφορία, το 15% στον δικηγόρο μας, το 10% στον μάνατζέρ μας και 70.000 ευρώ στην Sub Pop –σ.σ. πρώτη δισκογραφική εταιρεία του συγκροτήματος-. Μας έμειναν περίπου 20.000 δολάρια για να αγοράσουμε τον εξοπλισμό μας. Αυτήν την εποχή δεν έχω που να μείνω».

Και συνεχίζει ο Cobain:

«Ζούμε με αυτά που έχουν απομείνει από την προκαταβολή. Ο λογιστής μας δίνει κάτι λίγα κάθε μήνα. Βρισκόμαστε σε περιοδεία και ηχογραφούμε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Πριν από τις τρεις μήνες μου έκαναν έξωση από το διαμέρισμα που μένω. Όταν γυρίζω από την περιοδεία πηγαίνω στην μητέρα μου. Τα βγάζουμε πέρα, όμως, οικονομικά. Αυτή την εποχή έχω τα περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής μου».

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates