To νέο ρεκόρ του Μάικλ Τζάκσον 6 χρόνια από τη φυγή του

Έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μάικλ Τζάκσον καταρρίπτει ένα ακόμη ρεκόρ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Συγκεκριμένα το περίφημο άλμπουμ του Thriller ξεπέρασε χθες σε πωλήσεις στις ΗΠΑ τα 30 εκατομμύρια αντίτυπα.

Έτσι όπως ανακοίνωσε η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών των ΗΠΑ (RIAA) το Thriller που πρωτοκυκλοφόρησε το 1982 είναι το πρώτο άλμπουμ που χρίζεται «30 φορές πλατινένιο».

Σε ελέυθερη μετάφραση, σχεδόν ένας στους δέκα Αμερικανούς έχει αγοράσει ένα αντίτυπο του άλμπουμ.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πρόεδρου της RIAA, Κέιρι Σέρμαν: «Μα τι εξαιρετική επιτυχία! Είναι η απόδειξη ότι το Thriller συνεχίζει να καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και στην ιστορία της μουσικής».

Μάικλ Τζάκσον – Thriller

Thriller
Το Thriller με το γλυκό πάντρεμα pop, rock, R&B και post-disco ήταν το 6o στούντιο άλμπουμ του Μάικλ Τζάκσον. Κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου 1982, από την Epic Records, ως διάδοχος του, εμπορικά επιτυχημένου, άλμπουμ του Τζάκσον, Off the Wall αλλά γρήγορα η υποδοχή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σε περίπου 1 χρόνο, το Thriller έγινε, και παραμένει ως σήμερα, το καλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών, με τις πωλήσεις να ανέρχονται στα 65-110 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως 7 από τα 9 κομμάτι του άλμπουμ κυκλοφόρησαν ως singles, και όλοι έφθασαν στο Τοp#10 του Billboard Hot 100. Το άλμπουμ επίσης κέρδισε 8 (τα περισσότερα στην ιστορία) Grammy Awards το 1984.

Χάρη σε αυτό ο Μάικλ Τζάκσον ανακηρύχθηκε «βασιλιάς της ποπ μουσικής». Οι ταινίες μικρού μήκους για το Thriller, το Billie Jean και το Beat It έγραψαν ιστορία στο MTV.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!