Το line up του πρώτου φεστιβάλ μουσικής από το 1969 στο χώρο του Γούντστοκ

Οι διοργανωτές αναμένουν από 15.000-20.000 άτομα
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/03/2023

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Lumineers, The War on Drugs, Tyler Childers και Trey Anastasio Band, είναι μεταξύ των headliners σε ένα νέο μουσικό φεστιβάλ που διεξάγεται στην αρχική τοποθεσία Woodstock του 1969 στα βόρεια της Νέας Υόρκης.
Catbird Festival Brings First Music Event to Woodstock Since 1969
Το Catbird Music Festival θα πραγματοποιηθεί στις 19 και στις 20 Αυγούστου στο Bethel Woods Centre for the Arts στο Bethel της Νέας Υόρκης. Θα είναι το πρώτο πολυήμερο μουσικό φεστιβάλ στους χώρους του Bethel Woods στο χώρο της αρχικής έκθεσης Woodstock Music & Art Fair του 1969.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τη μουσική και την κατασκήνωση πίσω στο ιστορικό πεδίο του Γούντστοκ για πρώτη φορά από το φεστιβάλ του 1969», είπε ο Έρικ Φράνσις, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου Τεχνών Bethel Woods, στο Gothamist «Δημιουργώντας το δικό μας φεστιβάλ ελπίζουμε ότι το Catbird Festival θα ενσταλάξει το ίδιο πνεύμα ειρήνης με το αυθεντικό Woodstock και θα εμπνεύσει μια νέα γενιά να αφήσει τον κόσμο καλύτερο από ό, τι τον βρήκε
».
Bethel Woods Center for the Arts New York the place
Το Catbird θα διεξαχθεί στο κύριο αμφιθέατρο 15.000 θέσεων του χώρου μαζί με το περιβάλλον χωράφι, το οποίο περιλαμβάνει τη γεωργική γη που ο προηγούμενος ιδιοκτήτης Max Yasgur μίσθωσε στους διοργανωτές του φεστιβάλ Woodstock 1969 για 75.000 $. Αυτό σημαίνει ότι οι χώροι αυτοί θα είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες του φεστιβάλ για εκτεταμένο κάμπινγκ για πρώτη φορά από εκείνο το ιστορικό τριήμερο του Γούντστοκ.
O Φράνσις είπε ότι το Bethel Woods Centre For the Arts είναι διατηρητέος χώρος και γι' αυτό έως σήμερα δεν συναινούσαν να το ανοίξουν σε ένα νέο φεστιβάλ.

«Υπήρξε μια πολύ συνειδητή απόφαση να παραμείνει ο χώρος του φεστιβάλ του 1969 ανενόχλητος από τις κατασκευές, γι' αυτό το περίπτερο στο Bethel Woods δεν χτίστηκε σε αυτόν τον χώρο», είπε ο Frances.
Πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές αναμένουν από 15.000-20.000 άτομα να παρακολουθούν κάθε μέρα του φεστιβάλ και προβλέπουν ότι περίπου 5.000 άτομα θα κατασκηνώσουν στους χώρους.
Catbird Line Up Poster
Το αρχικό lineup είναι δυνατό με ένα μείγμα από folk, indie, Americana και jam συγκροτήματα. Άλλα συγκροτήματα που συμμετέχουν στο φεστιβάλ είναι τα Band of Horses, Dispatch, Trampled By Turtles, Charley Crockett, Margo Price, Amos Lee και άλλα.

Να υπενθυμίσουμε ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι παρακολούθησαν το αρχικό φεστιβάλ Woodstock (το οποίο πραγματοποιήθηκε 40 μίλια νοτιοδυτικά της πόλης Woodstock). Παρουσίασε εμβληματικές ερμηνείες από τους Jimi Hendrix, Crosby, Stills, Nash & Young, Santana και The Who και δημιούργησε μια επιτυχημένη ταινία ντοκιμαντέρ και soundtrack. Η εκδήλωση εξακολουθεί να θεωρείται ορόσημο στην πολιτιστική αμερικανική κουλτούρα.
WOODST.2e16d0ba.fill 700x467.format webp.webpquality 70
Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες επανεξέτασης και αναθεώρησης του φεστιβάλ τις δεκαετίες από τότε, συμπεριλαμβανομένου του αρκετά επιτυχημένου Woodstock '94 (που έλαβε χώρα στο Saugerties, Νέα Υόρκη) και του καταστροφικού Woodstock '99 (που έλαβε χώρα στη Ρώμη, στη Νέα Υόρκη).
BETHEL WOODS NATIONAL
Το 2019, ο αρχικός υποστηρικτής Michael Lang προσπάθησε να διοργανώσει μια τεράστια συναυλία Woodstock 50 προς τιμήν της 50ης επετείου του φεστιβάλ, με ένα πλήθος μουσικών πράξεων όπως οι Jay Z, the Black Keys, Chance the Rapper, Run the Jewels, Robert Plant, Santana και The Lumineers. Η εκδήλωση ματαιώθηκε από προβλήματα αδειοδότησης, ακυρώσεις καλλιτεχνών και χρηματικά δεινά και τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!