Σπάνια των «Grateful Dead» κλάπηκαν μετά από δημοπρασία!

Δεν πρόλαβαν να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες! Μία σπάνια συλλογή από μοναδικά αναμνηστικά των «Grateful Dead»
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
25/05/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
κλάπηκε μετά την δημοπρασία, από τον οίκο “Donley’s Auction Services”, πριν προλάβει να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες!

Η κλοπή έγινε μετά την δημοπρασία και ενώ η συλλογή από μοναδικά αναμνηστικά των «Grateful Dead», αξίας 75.000 δολαρίων, είχε ετοιμαστεί να παραδοθεί με θωρακισμένο όχημα στους νέους ιδιοκτήτες.

Η συλλογή περιελάμβανε βραβεία των «Grateful Dead» καθώς επίσης και το αυθεντικό πόστερ του 1966, των καλλιτεχνών Stanley Mouse και Alton Kelley, το οποίο πρόσφατα ο Stanley Mouse ανανέωσε ειδικά για τη δημοπρασία. 

Ο ιδιοκτήτης του οίκου, Randly Donley, ανέφερε ότι: «Μετά από 49 χρόνια αποθήκευσης, ο Stanley αποφάσισε ότι λόγω της δημοπρασίας ήταν μία καλή στιγμή να εξωραΐσει την πρωτότυπη μεταξοτυπία. Καθώς η ανακαίνιση έγινε πρόσφατα, τα χρώματα είναι πιο καθαρά και λαμπερά από το πρωτότυπο. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να ξαναπουληθεί. Όλοι το γνωρίζουν αυτό» και ανακοινώνοντας ανταμοιβή, ζήτησε από τους δράστες «Παρακαλώ μην το καταστρέψετε, το μόνο που θέλουμε είναι να επιστραφεί».

Οι δράστες, που μεταξύ άλλων διέφυγαν με τα χειροποίητα πόστερ της περιοδείας των «Grateful Dead» του 1966 και του 1986, με πρωτότυπη υπογραφή του καλλιτέχνη Wes Wilson, προφανώς διέσχισαν το κτίριο που στεγάζεται ο οίκος “Donley’s Auction Services” και διέφυγαν κάτω από τα μάτια των υπαλλήλων!

Η τοπική αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να υπήρχε διαρροή πληροφοριών σχετικά με το δρομολόγιο της συλλογής.

Οι «Grateful Dead» στη 57η θέση ανάμεσα στους καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών!

Οι Καλιφορνέζοι «Grateful Dead», που έχουν καταταχθεί στους “Καλύτερους Καλλιτέχνες Όλων Των Εποχών” του περιοδικού Rolling Stone, στη θέση 57, έχουν συνολικά πουλήσει πάνω από 35 εκατ. άλμπουμ παγκοσμίως!

Μετά τη διάλυσή τους, πρώην μέλη του γκρουπ συνέχισαν περιοδείες με το όνομα «The Dead» μέχρι το 2009.

Ας απολαύσουμε τους «Grateful Dead» στο «Scarlet Begonias»:

Πηγή: ultimateclassicrock.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!