Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Ξεπέρασαν τους 8.700 οι νεκροί

Μάχη με τον χρόνο από τα σωστικά συνεργεία
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Tους 8.764 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD), 6.234 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Στο μεταξύ ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία ξεπέρασε τις 2.500, με βάσει τα στοιχεία από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης και την οργάνωση διασωστών που δραστηριοποιείται στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές.

Τα Λευκά Κράνη ανακοίνωσαν στο Twitter ότι οι νεκροί στις περιοχές της Συρίας που ελέγχουν οι αντάρτες ξεπερνούν τους 1.280, ενώ οι τραυματίες τους 2.600.

“Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς εκατοντάδες οικογένειες παραμένουν κάτω από τα συντρίμμια, περισσότερες από 50 ώρες μετά τον σεισμό”, επεσήμανε η οργάνωση.

Στο μεταξύ το υπουργείο Υγείας της Συρίας ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών στις περιοχές της χώρας που ελέγχει η Δαμασκός ανήλθε σε 1.250, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων al Ikhbariya. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 2.054.

Την ίδια ώρα, ομάδα ειδικευμένη σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης την οποία έστειλε εσπευσμένα η κυβέρνηση της Κίνας έφθασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο αεροδρόμιο των Αδάνων, στην Τουρκία, για να βοηθήσει μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα αυτή και τη Συρία τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Η ομάδα αποτελείται από 82 μέλη, έχει μαζί της τέσσερις ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το αεροσκάφος που τη μετέφερε θα παραδώσει επίσης στις τουρκικές αρχές 20 τόνους ιατρικού και άλλου υλικού, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η ομάδα θα συντονιστεί με τις τοπικές αρχές, την πρεσβεία της Κίνας στην Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη και διάφορες άλλες οργανώσεις αρωγής, θα στήσει κέντρο διοίκησης και θα συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και στην περίθαλψη τραυματιών, διευκρίνισε το CCTV.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!