Radiohead: «Δεν κατατέθηκε καμία μήνυση για την Lana Del Rey!»

Κι όμως τελικά οι Radiohead δηλώνουν πως δεν έχουν καταθέσει καμία μήνυση για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από την Lana Del Rey.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπρόσωπος της δισκογραφικής εταιρείας των Radiohead ανατρέπει όσα γράφονται για την μήνυση του συγκροτήματος εναντίον της Lana Del Rey.


Είναι ένα από τα ζητήματα των ημερών. Έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για την ομοιότητα του πρόσφατου κομματιού "Get Free" της Lana Del Rey από την τελευταία κυκλοφορία της, "Lust For Life", με την πασίγνωστη μεγάλη επιτυχία των Radiohead, "Creep".

Η ίδια η Lana Del Rey το επιβεβαίωσε με ανάρτησή της: «Είναι αλήθεια οι φήμες για την μήνυση...».

Και τώρα έρχεται η δήλωση του εκπροσώπου της δισκογραφικής εταιρείας των Radiohead, Warner/Chappell, που αρνείται την ύπαρξη μηνυτήριας αναφοράς εναντίον της Del Rey: 

«Ως εκδότες των Radiohead, είναι αλήθεια ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις από τον Αύγουστο του περασμένου έτους με τους εκπροσώπους της Lana Del Rey. Είναι ξεκάθαρο ότι τα κουπλέ του τραγουδιού "Get Free" κάνουν χρήση μουσικών στοιχείων που βρίσκονται στα κουπλέ του "Creep", γι’ αυτό και ζητήσαμε να αναγνωριστεί το γεγονός προς χάριν όλων των συντελεστών του "Creep". Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, καμία μήνυση δεν κατατέθηκε και οι Radiohead ποτέ δεν διεκδίκησαν αποκλειστικά “το 100% των πνευματικών δικαιωμάτων του "Get Free"».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!