Πουλήθηκε η κιθάρα του Elvis στο Comeback Special ‘68

Ο νέος ιδιοκτήτης της κιθάρας πλειοδότησε απέναντι σε 6 ανταγωνιστές.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η θρυλική κόκκινη ηλεκτρική κιθάρα που είχε στα χέρια του ο Elvis Presley στο Comeback Special ‘ 68, μοντέλο Cherry Red Hagstrom Viking II, πουλήθηκε 620.000 δολάρια!

Η πετυχημένη μουσική παράσταση του «βασιλιά του Rock’n’Roll» μετά από επτά χρόνια απουσίας, την οποία παρακολούθησε τηλεοπτικά όλος ο πλανήτης και είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της πορείας του δημοπρατήθηκε με τιμή εκκίνησης 250.000 δολάρια.
guitar special photo
Ο νέος ιδιοκτήτης της κιθάρας πλειοδότησε απέναντι σε 6 ανταγωνιστές με το επιβλητικό ποσό των 625.000 δολαρίων και έφυγε με την κιθάρα στα χέρια!

Η κιθάρα αυτή που έπαιξε το δικό της ρόλο στο πετυχημένο σόου του NBC στις 3 Δεκεμβρίου 1968 και τον βοήθησε να ξαναρχίσει τις ζωντανές εμφανίσεις του μετά από ένα διάστημα που είχε αφιερωθεί στον κινηματογράφο. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του πάνω από 7 χρόνια και τράβηξε τα βλέμματα όλων των οπαδών του και μη.

Η κιθάρα αρχικά ανήκε στον rockabilly κιθαρίστα και session μουσικό, Al Casey, αλλά κατέληξε στην κατοχή του Presley για τις ανάγκες του σόου, αφού οι παραγωγοί ζήτησαν να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον τραγουδιστή, λόγω της φωτογονικής της εμφάνισης.
guitar special bracket
Ο νέος κάτοχος της κιθάρας Hagstrom Viking II μαζί με αυτήν έλαβε δώρο ένα πάκο σημειώσεων συμπεριλαμβανομένης μιας συμβολαιογραφικής επιστολής αυθεντικότητας της κιθάρας από τον Al Casey, μια δήλωση από τον ντράμερ του Comeback Special '68, D.J. Fontana, και μια επιστολή από τον θρυλικό παραγωγό Bones Howe.

Μαζί με όλες αυτές τις επιστολές, ο νικητής της δημοπρασίας έλαβε επίσης μια συλλογή φωτογραφιών του Έλβις από τη μαγνητοσκόπηση του σόου, καθώς και διάφορες φόρμες εγγράφων από το Rock 'n' Roll Hall of Fame και το Μουσείο, όπου στο παρελθόν κατοικούσε η κιθάρα αυτή ως μέρος έκθεσης για τον Presley.
guitar keys
Παρά την πώληση για ένα εξαψήφιο ποσό, η Hagstrom δεν είναι η πιο ακριβή κιθάρα που ανήκε στον Έλβις και πωλείται τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι, η ακουστική κιθάρα του Elvis στις πρώτες ηχογραφήσεις του στα "Sun Sessions" μια Martin D-18 πουλήθηκε στο απίστευτο ποσό των 1,32 εκατομμυρίων δολαρίων.
guitar base

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!