Πηγαίνετε στην Όπερα έστω για… καφεδάκι!

Μία καφετέρια στο ισόγειο και ένα wine-bar για αύξηση των εσόδων και αντιστάθμισμα στις περικοπές σκέφτονται στο «London Coliseum».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Εθνική Όπερα του Λονδίνου, σκοπεύει να ανοίξει – στο κανονικά κλειστό – φουαγιέ του «London Coliseum» ένα wine-bar και μία καφετέρια, ως μέρος του ευρύτερου σχεδίου της για την οικοδόμηση ενός βιώσιμου χρηματοπιστωτικού μέλλοντος. Η ενέργεια αυτή θα έχει κόστος 1,2 εκατ. λίρες Αγγλίας, ποσό σχετικά μικρό, αλλά η Εθνική Όπερα του Λονδίνου το βλέπει ως μία σημαντική δήλωση καλής πρόθεσης στην αύξηση των εσόδων, ώστε να αντισταθμίσει τις περικοπές χρηματοδότησης του Συμβουλίου των Τεχνών.

Μετά τις περικοπές χρηματοδότησης που επιβλήθηκαν από το τελευταίο Συμβούλιο των Τεχνών, οι εσωτερικές διαμάχες ήταν τόσο έντονες που έχασε τη θέση του ο Πρόεδρος και ο Εκτελεστικός Διευθυντής. Παρόλη την κρίση ωστόσο, η καλλιτεχνική εικόνα της Εθνικής Όπερας του Λονδίνου είναι άριστη και προσοδοφόρα, αφού κατά το τελευταίο οικονομικό έτος κατέγραψε πλεόνασμα 208.000 λιρών Αγγλίας με μέσα έσοδα ανά παράσταση αυξημένα κατά 11,4%.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής John Berry, δήλωσε: «Έχει καταστεί σαφές σε εμάς ότι είμαστε δημιουργικοί μόνο όταν είμαστε επάνω στη σκηνή της όπερας και όχι κάτω από αυτήν» και συμπλήρωσε: «Όταν περπατάτε μέσα στο κτίριο δεν έχετε καμία αίσθηση της περιπέτειας που πρόκειται να δείτε στη σκηνή... όλα είναι μάλλον σκοτεινά και μελαγχολικά».

Ανακαίνιση με καφετέρια και wine-bar στην Εθνική Όπερα του Λονδίνου!

Η αλυσίδα εστιατορίων «Benugo» ανέλαβε την ανακαίνιση του ισογείου, που θα έχει κόστος 1.2 εκατ. λιρών Αγγλίας. Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρίας αρχιτεκτόνων «Robin Snell και Συνεργάτες», θα αφαιρεθούν οι χαρακτηριστικές καφέ πόρτες στην πρόσοψη του κτιρίου και το φουαγιέ θα έχει ανοιχτή είσοδο στο δρόμο με τα ολοκαίνουργια wine-bar και καφετέρια.

Η προσωρινή Διευθύνουσα Σύμβουλος, που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον περασμένο μήνα, η Cressida Pollock, δήλωσε ότι αγαπά πολύ και σέβεται την Εθνική Όπερα του Λονδίνου ως θεσμό και τους ανθρώπους που αποτελούν αυτή την ομάδα και πιστεύει ότι μια τέτοια ενέργεια «εξωστρέφειας» θα φέρει πιο κοντά το κοινό.
London Coliseum
Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!