Πέθανε ο τουρ μάνατζερ των Rolling Stones, SamCutler

Δούλευε με τους Stones την εποχή που το συγκρότημα έκανε δωρεάν συναυλίες στο Hyde Park του Λονδίνου το 1969 και στο Altamont Speedway στην Καλιφόρνια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Σαμ Κάτλερ, ο tour manager των Rolling Stones, Grateful Dead και άλλων, πέθανε στις 11 Ιουλίου 2023, στο Μπρίσμπεϊν του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Γεννημένος στην Αγγλία, ζούσε πολλά χρόνια στην Αυστραλία. Η αιτία ήταν ο καρκίνος. Ο Cutler ήταν 80 ετών.

Ο Sam Cutler, ο οποίος ήταν ο road manager για τους Stones κατά τη διάρκεια της αμερικανικής περιοδείας του γκρουπ το 1969, επινόησε τη φράση «Κυρίες και κύριοι… το μεγαλύτερο ροκ εν ρολ συγκρότημα στον κόσμο» για να παρουσιάσει το γκρουπ καθώς ανέβαινε στη σκηνή.

Δούλευε με τους Stones την εποχή που το συγκρότημα έκανε δωρεάν συναυλίες στο Hyde Park του Λονδίνου το 1969 και στο Altamont Speedway στην Καλιφόρνια, όπου όπως καταγράφηκε στην ταινία ντοκιμαντέρ Gimme Shelter, ένας νεαρός άνδρας μαχαιρώθηκε μπροστά στη σκηνή από τους Hells Angels καθώς έπαιζαν οι Stones.

sam-cutler.webp

Ο Σαμ Κάτλερ γεννήθηκε με τον Μπρένταν Λόρενς Λάιονς στις 10 Μαρτίου 1943 στο Χάτφιλντ του Χέρτφορντσάιρ της Αγγλίας. Οι πρώτες του δουλειές στη μουσική βιομηχανία έγιναν στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όταν εργάστηκε ως διευθυντής σκηνής για τους Pink Floyd, τον Eric Clapton και άλλους. Μετά τη συναυλία του Hyde Park, στην οποία εργάστηκε ως τελετάρχης, ο Cutler προσλήφθηκε από τους Rolling Stones ως road manager του συγκροτήματος.

Μετά το τραγικό γεγονός στο Altamont, ο Cutler παρέμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεργαστεί με τους Grateful Dead ως διευθυντής περιοδειών του συγκροτήματος, ενώ αργότερα προήχθη σε συνδιευθυντή του γκρουπ στην Καλιφόρνια. Παρέμεινε με τους Dead στις αρχές της δεκαετίας του ’70, βοηθώντας στο συντονισμό εκδηλώσεων ορόσημων όπως το Festival Express του 1970 σε ολόκληρο τον Καναδά και της συναυλίας του 1973 στο Watkins Glen στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Allman Brothers Band και οι Band. Αυτή η συναυλία έγινε η πιο πολυπληθής όλων των εποχών μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο, προσελκύοντας περισσότερους από 600.000 θαυμαστές. Ο Cutler δούλεψε επίσης με τους Dead στην ευρωπαϊκή περιοδεία τους το 1972, από την οποία προέκυψε το 3πλόLP “Europe ’72”.


Βοοκ_-_You_Cant_Always_Get_What_You_Want_My_Life_with_the_Rolling_Stones_the_Grateful_Dead_and_Other_Wonderful_Reprobates.jpg

Ο Cutler δημιούργησε στη συνέχεια την εταιρεία Out of Town Tours, η οποία αντιπροσώπευε όχι μόνο τους Grateful Dead αλλά και άλλα δημοφιλή ονόματα όπως τους Band, New Riders of the Purple Sage, Allman Brothers, ο Mike Bloomfield και άλλοι.

Μετά τη μετεγκατάστασή του στην Αυστραλία, ο Cutler συνέχισε να ασχολείται με τη μουσική του επιχείρηση, συνεργαζόμενος με τοπικά συγκροτήματα. Δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του, You Can’t Always Get What You Want: My Life with the Rolling Stones, the Grateful Dead and Other Wonderful Reprobates το 2008.

Sam_Cutler_-_Mick_Jagger.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!