Πέθανε ο Τόμι Ραμόουν, τελευταίο παλιό μέλος των Ramones

Ο Τόμι Ραμόουν πάλευε με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 62 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βουδαπέστη το 1952 και το πραγματικό του όνομα ήταν Ερντελί Ταμάς.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβ Φρέι, μέλος των Ramones Productions, η σύζυγος τού Τόμι Ραμόουν τον πληροφόρησε για το θάνατο του ντράμερ την Παρασκευή. 

Το 1974, ο Τόμι Ραμόουν είχε ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη το συγκρότημα μαζί με τον τραγουδιστή Τζόι Ραμόουν, τον μπασίστα Ντι Ντι Ραμόουν και τον κιθαρίστα Τζόνι Ραμόουν (τα πραγματικά τους επώνυμα ήταν διαφορετικά, αλλά χρησιμοποιήσαν όλοι το ίδιο καλλιτεχνικό επώνυμο, που έδωσε και το όνομα στη μπάντα).

Το συγκρότημα άφησε το σημάδι του στη πανκ και τη ροκ μουσική, περνώντας στο «Πάνθεον» του Rock & Roll Hall of Fame το 2002.

Παρά τη μικρότερη εμπορική τους επιτυχία σε σύγκριση με άλλα μεγάλα ονόματα της εποχής, οι Ramones συγκαταλέγονταν στα χρυσά ονόματα της πανκ και ροκ σκηνής και επηρεάσαν σχήματα όπως οι Green Day, Nirvana ενώ για αυτούς έγραψε τραγούδι μέχρι κι ο Μπρους Σπρίνκστιν (έστω κι αν τελικά το τραγούδησε ο ίδιος). 

Ο Τόμι Ραμόουν ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος. Ο Τζόι Ραμόουν είχε πεθάνει το 2001 (στη ηλικία των 50, εξαιτίας λεμφώματος), ο Ντι Ντι Ραμόουν (το 2002 (στην ηλικία των 50, εξαιτίας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών) και ο Τζόνι Ραμόουν το 2004 (λίγο πριν κλείσει τα 56, εξαιτίας καρκίνου του προστάτη).

Πηγή: news.in.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!