Πέθανε ο Τιμ Μπάκμαν των Bachman-Turner Overdrive

Σε ηλικία 71 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο κιθαρίστας Tim Bachman, συν-ιδρυτής του κορυφαίου καναδικού ροκ συγκροτήματος Bachman-Turner Overdrive (Β.Τ.Ο.) μαζί με τους αδελφούς του Randy και Robbie Bachman και τον Fred Turner, το 1973, πέθανε στις 28 Απριλίου 2023 μετά από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 71 ετών. Η ανακοίνωση έγινε από τον γιο του Tim Bachman, Ryder Bachman.

Ο θάνατός του Τιμ Μπάκμαν ακολουθεί αυτόν του ντράμερ αδελφού του Ρόμπι μόλις τρεις μήνες νωρίτερα. Τόσο ο Randy Bachman όσο και ο Fred Turner επιβιώνουν. Την 1η Μαΐου, ο Randy Bachman έγραψε, «η καρδιά μου είναι βαριά. Είμαι ο τελευταίος από την οικογένειά μου με όλες μου τις αναμνήσεις από τη ζωή μας που μεγάλωσα στο Γουίνιπεγκ. Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτό.

Είμαι σίγουρος ότι οι γονείς μου τον καλωσόρισαν στο σπίτι με τα άλλα 2 αδέρφια μου που έφυγαν γρήγορα και διαδοχικά από την πανδημία. Ήμουν ο μεγαλύτερος. Αναπαύσου εν ειρήνη, ο Τίμι με τη μαμά, τον μπαμπά, τον Γκάρι και τον Ρόμπι».

Ο Τίμοθι Γκρεγκ Μπάχμαν γεννήθηκε την 1η Αυγούστου 1951 στο Γουίνιπεγκ της Μανιτόμπα. Σύμφωνα με την καταχώρισή του στη Wikipedia, ο Tim Bachman «έγραψε ή συνέγραψε πολλά τραγούδια κατά τη διάρκεια της θητείας του με τους Brave Belt και BTO, συμπεριλαμβανομένου του «Put It in a Song» (με τον Turner) για το άλμπουμ Brave Belt II, «Down and Out Man». (με τον R.B. Charles) για το πρώτο άλμπουμ BTO, και τα 'Blown' (με τον Randy) και 'I Don't Have To Hide' για τους Bachman–Turner Overdrive II.
B.T.O. left Tim Bachman1
Οι Β.Τ.Ο. με τον Τιμ Μπάκμαν αριστερά

Οι Bachman-Turner Overdrive, γνωστοί και ως BTO, σχηματίστηκαν στον Καναδά το 1973 από τις στάχτες ενός συγκροτήματος που ονομάζεται Brave Belt, το οποίο ο Randy Bachman δημιούργησε μετά την αποχώρησή του από τους Guess Who. Το αυθεντικό lineup των BTO είναι ο Randy Bachman (πρώτη κιθάρα, κύρια φωνητικά), ο Fred Turner (μπάσο, κύρια φωνητικά), ο Tim Bachman (κιθάρα, φωνητικά) και ο Robbie Bachman (ντραμς). Μετά την αποχώρηση του Tim Bachman και την προσθήκη του Blair Thornton στην ηλεκτρική κιθάρα, οι εμπορικές προοπτικές του συγκροτήματος μεγάλωσαν, με τις back-to-back σινγκλ επιτυχίες "Takin' Care of Business", που έφτασε στο #12 στις ΗΠΑ, και "You Ain't Seen Nothing Yet», μια επιτυχία #1



Ο Tim Bachman άφησε τους BTO το 1974, αλλά επέστρεψε 10 χρόνια αργότερα για μια περιοδεία επανασύνδεσης. Στη συνέχεια οδήγησε τις περιοδείες του συγκροτήματος το 1987-88. Το 2008, ο Bachman υπέστη καρδιακή προσβολή και υποβλήθηκε σε τετραπλή χειρουργική επέμβαση bypass. Κατηγορήθηκε επίσης σε περισσότερες από μία περιπτώσεις για σεξουαλική επίθεση, αν και οι κατηγορίες αποσύρθηκαν σε κάθε περίπτωση.

Οι BTO έχουν 12 σινγκλ και 11 άλμπουμ στα τσαρτ στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του 1974 #1 Not Fragile. Στον Καναδά ήταν σούπερ σταρ, κέρδισαν πολλά βραβεία Juno και μπήκαν στο Canadian Music Hall of Fame το 2014.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!