Πέθανε ο θρυλικός Τζόνι Χαλιντέι

(VIDEO & PHOTOS) Ένας από τους μεγαλύτερους ροκ αστέρες όλων των εποχών, ο Τζόνι Χαλιντέι δε μένει πια εδώ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δεν μιλάμε για έναν απλά μεγάλο καλλιτέχνη. Ο Τζόνι Χαλιντέι υπήρξε πρωτοπόρος του ροκ στην Ευρώπη και το πιο διάσημο αστέρι στην κατηγορία του στην Γαλλία.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ο βετεράνος ρόκερ άφησε την τελευταία του πνοή στα 74 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνου στον πνεύμονα

Η σύζυγός του, η Λετισιά Χαλιντέι δήλωσε:

«Ο Τζόνι Χαλιντέι έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια. Ως την τελευταία στιγμή αντιμετώπισε με ψηλά το κεφάλι αυτή την ασθένεια που τον κατέτρωγε εδώ και μήνες, δίνοντάς μας σπάνια μαθήματα ζωής».

Ο Ζαν-Φιλίπ Σμετ που έγινε γνωστός ως Τζόνι Χαλιντέι είχε γεννηθεί την 15η Ιουνίου 1943. Ο βίος του πολυτάραχος. Παντρεμένος πέντε φορές τις δύο με την ίδια σύντροφο αλλά και την κόρη του φίλου και συνεργάτη, ενώ είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το 1966, είχε καταρρεύσει επί σκηνής το 1986 και άλλα πολλά…

57 χρόνια καριέρας, πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, πρωτοπόρος του ροκ εν ρολ, πρότυπο της νεολαίας, απόλυτο είδωλο των Γάλλων αλλά και καλλιτέχνης με ειδικό εκτόπισμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Η γαλλική προεδρία αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη φυγή του Τζόνι Χαλιντέι:

«Υπάρχει κάτι από τον Τζόνι μέσα σε όλους μας. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, ειδικά τις ερμηνείες του».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!