Πέθανε ο Rusty Young, ο θρύλος των Poco

Ιδρυτικό μέλος του country-rock συγκροτήματος Poco
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο τραγουδιστής - τραγουδοποιός και πολυοργανίστας Rusty Young, ιδρυτικό μέλος του country - rock συγκροτήματος Poco, πρόδρομοι της Americana, και ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς στην ιστορία του ροκ, πέθανε στις 14 Απριλίου 2021, από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του στο Ντέιβισβιλ, Μισσούρι. Ήταν 75 ετών.

Ο Norman Russell "Rusty" Young, βιρτουόζος της pedal stell κιθάρας και του Hammond B3 όργανου, γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1946, στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια και μεγάλωσε στο Ντένβερ του Κολοράντο, όπου άρχισε να παίζει κιθάρα στα 6 του χρόνια και ως νεαρός σε τοπικά ψυχεδελικά ροκ συγκροτήματα, όπως οι Boenzee Cryque, καθ 'όλη την εφηβεία του. Το 1967, ο Young προσκλήθηκε στο Λος Άντζελες από τον Richie Furay για να παίξει στο τρίτο και τελευταίο άλμπουμ των Buffalo Springfield "Last Time Around" και λίγο μετά τη διάλυσή τους οι Rusty Young, Richie Furay, George Grantham και Jim Messina δημιούργησαν τους Poco.

Το 1968 ο Rusty Young με τους Poco κάτω δεξιά με το καπέλλο
poco band
Έφθασαν στο ζενίθ, με το πέμπτο άλμπουμ τους "A Good Feelin’ To Know" στην Epic το 1973. Το 1975 υπέγραψαν στην ABC και το άλμπουμ τους "Head Over Heels" ήταν η μεγαλύτερή τους επιτυχία για μεγάλο διάστημα.

Τις επόμενες πέντε δεκαετίες στην σύνθεση του συγκροτήματος ήταν οι Randy Meisner, Timothy B. Schmit και Paul Cotton και ο Young παρέμεινε το μόνο ιδρυτικό μέλος του αλλά και ο συνθέτης και τραγουδιστής πίσω από τις επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένου του όμορφου "Rose of Cimarron" του 1976 και το "Crazy Love" του 1979.

Poco - Rose Of Cimarron

Ο Richie Furay Αφού μόλις έμαθε το δυσάρεστο νέο έγραψε: "Ήταν μια δύσκολη μέρα. ο φίλος μου ο Rusty Young πέθανε. Η φιλία μας κρατούσε επί 50 συν χρόνια. Μαζί προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε αυτό που έγινε γνωστό ως ήχος «Country Rock» της Νότιας Καλιφόρνιας - πιστέψτε με διασκεδάσαμε πολύ".

Οι Poco με επικεφαλής τον Young και με τους Jack Sundrud, Rick Lonow και Tom Hampton έπαιζε έως σήμερα σε πάνω από 100 ημερομηνίες ετησίως. «Υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι οι Poco θα συνέχιζαν μόνο αν παραμέναμε μια μπάντα πραγματικών μουσικών που διασκεδάζουν», είπε πέρυσι ο Young «Επειδή το κοινό μπορεί να δει τη διαφορά.»

Rusty Young - My Friend [OFFICIAL VIDEO]


Ο Young εισήχθη στο "Gallery Of Greats" του περιοδικού Guitar Player Magazine το 1974 και στο "Steel Guitar Hall Of Fame" το 2012. Ο Young ενορχήστρωσε την 50η επέτειο του Poco επανένωση το 2017 και κυκλοφόρησε το σόλο ντεμπούτο άλμπουμ του "Waitin for the Sun" στην Blue Elan Records αργότερα την ίδια χρονιά.

"Ο Rusty ήταν ο πιο ανεπιτήδευτος, στοργικός και ειδυλλιακός καλλιτέχνης με τον οποίο έχω συνεργαστεί ποτέ, μια φυσική δύναμη με συνέπεια στη μουσική του», λέει ο Rick Alter, μάνατζερ των Poco και του Young για περισσότερα από 20 χρόνια. “Για τους οπαδούς και τους συναδέλφους μουσικούς, ήταν μουσικός, τραγουδοποιός, ερμηνευτής και φίλος που βρίσκεις μια φορά στη ζωή".

Ο Young ζούσε με τη σύζυγό του Mary, με την οποία μοιράστηκε ένα σπίτι με θέα στο κολπίσκο Huzzah, όπου του άρεσε να πηγαίνει για ψάρεμα στο Εθνικό Δάσος Mark Twain. Είχε μια κόρη, τη Σάρα, ένα γιο, τον Γουίλ, και τρία μικρά εγγόνια, τον Τσάντλερ, τον Ράιαν και τον Γκράχαμ, καθώς και τα τρία παιδιά της Μαρίας Τζο, Μάρτσι και Χάλλι και τα εγγόνια τους Κουέντιν και Έμμα. Μια ειδική τελετή στη μνήμη του Young θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου στο Wildwood Springs Lodge στο Steelville, MO, όπου το ζευγάρι συναντήθηκε πριν από 20 χρόνια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!