Πέθανε ο Les McKeown, τραγουδιστής των Bay City Rollers

Σε ηλικία 65 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Les McKeown, ο μακροχρόνιος frontman του σκωτσέζικου ποπ συγκροτήματος Bay City Rollers, πέθανε την Τρίτη, 20 Απριλίου 2021, σε ηλικία 65 ετών. Το δυσάρεστο νέο κοινοποιήθηκε από την οικογένειά του στον λογαριασμό του στο Twitter στις 22 Απριλίου.
Les McKeown
Οι Bay City Rollers μαζί με τους Sweet είναι από τα λίγα βρετανικά ποπ συγκροτήματα που γνώρισαν επιτυχία στην Αμερική. Ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των δημοσιογράφων που τους ακολουθούσαν παντού.

Το πετυχημένο ποπ γκρουπ της δεκαετίας του '70 σχηματίστηκε στο Εδιμβούργο από τον μπασίστα Alan Longmuir και τον ντράμερ αδερφό του Derek, μαζί με τον Gordon "Nobby" Clark, που ήταν ιδρυτής των Saxons το 1966. Το όνομα των Bay City Rollers βγήκε τυχαία όταν ένα από τα μέλη της μπάντας έριξε ένα βέλος σε ένα χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών και προσγειώθηκε στο Bay City, Michigan.
Bay City Rollers 1975 bbc
Ο McKeown, γεννημένος στο Εδιμβούργο της Σκωτίας στις 12 Νοεμβρίου 1955, έγινε μέλος τους το 1973.

Έως ότου υπογράψουν στην Bell Records ηχογραφούσαν τραγούδια άλλων γκρουπ κι έφτασε για πρώτη φορά στο βρετανικό single chart το 1971 με το "Keep on Dancing" του Bob Gentry. Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες όπως το "Remember (Sha La La)", "Shang-a-Lang" και μια διασκευή στο τραγούδι των Four Seasons «Bye Bye Baby», που έφτασαν στο νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1975.

Saturday Night - Bay City Rollers


Το 1974 τους ανέλαβαν οι παραγωγοί Bill Martin και Phil Conlter, γνωστοί από τις επιτυχίες τους σε τραγούδια της Γιουροβίζιον (Sandy Shaw – Puppet On A String το 1967, Cliff Richard – Congratulation το ’68 και Dana – All Kinds Of Everything το ’70). Τότε έδωσαν έμφαση στην σκωτσέζικη καταγωγή τους και γνώρισαν επιτυχία με τα "Shang-a-Lang", Summerlove Sensation” και “All Of Me Loves Of You”. Η επιτυχία τους συναγωνιζόταν τους Osmonds.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχαν γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βασικό πυρήνα των οπαδών τους τα νεαρά κορίτσια που πήραν το όνομα “Rollermania”. Το διακριτικό στυλ μόδας του γκρουπ τονιζόταν από παντελόνια και κασκόλ ταρτάν, που αναλήφθηκε από τους εφήβους οπαδούς τους, οι οποίοι έγιναν γνωστοί ως "Tartan Horde".
Bay City Rollers style Tartan Horde
Η δημοτικότητα των Bay City Rollers επεκτάθηκε και στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1975, όπου, όταν υπέγραψαν στη νέα ετικέτα Arista, έφτασαν στο νούμερο 1 με το “Saturday Night”. Η ομάδα σημείωσε τελικά δύο ακόμη κορυφαία top - 10 singles στις ΗΠΑ, το "Money Honey" (1976) και το "You Made Me Believe in Magic" (1977). Επίσης μια διασκευή της επιτυχίας της Dusty Springfield "I Only Want to Be With You" έκανε αίσθηση στα charts τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

BAY CITY ROLLERS REUNION LIVE AT MANCHESTER ARENA - BYE BYE BABY 29 DEC 2015

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!