Πέθανε ο Λάρι Κινγκ από κορoνοϊό

O θρύλος των talk shows δε μένει πια εδώ
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
23/01/2021
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 87 ετών, στις ΗΠΑ Λάρι Κινγκ.

Η κατάσταση της υγείας του  ήταν επιβαρυμένη από τα πολλά προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.

Το 2017, ο θρυλικός τηλεοπτικός παρουσιαστής είχε ανακοινώσει ότι πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα, τον Απρίλιο του 2019 έκανε αγγειοπλαστική, ενώ το ίδιο έτος υπέστη εγκεφαλικό.

Η ανακοίνωση του θανάτου του Λάρι Κινγκ:

O Λάρι Κίνγκ πέθανε στο Ιατρικό Κέντρο Cedars Sinai στο Λος Άντζελες, όπου είχε νοσηλευτεί νωρίτερα αυτό το μήνα με κορωνοϊό.

Ο Λάρι Κινγκ ήταν μια από τις μορφές της σύγχρονης ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών λόγου, έγινε παγκοσμίως γνωστός από το «Larry King Live» με συνεντεύξεις διασημοτήτων της πολιτικής, της τέχνης και της επιστήμης, που παρουσίαζε επί 25 χρόνια (1985-2010) στo CNN.
larryking2 1200x755
Ο Λόρενς Χάρβεϊ Ζέιγκερ, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Λάρι Κινγκ, γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1933 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από οικογένεια ιουδαϊκού θρησκεύματος.

Ο πατέρας του με καταγωγή από την Λιθουανία διατηρούσε εστιατόριο στη περιοχή και η μητέρα του καταγόταν από την Ουκρανία. Στα σχολικά του χρόνια ήταν μέτριος μαθητής αλλά είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει εκφωνητής ραδιοφώνου.

Tο 1985, ο Λάρι Κινγκ έκανε το ντεμπούτο του στο διεθνές δίκτυο του CNN ως οικοδεσπότης της εκπομπής «Lary King Live», του πρώτου ζωντανού, ανοιχτού σε τηλεφωνήματα του κοινού και πρώτου σε μετρήσεις θεαματικότητας σόου του δικτύου.
larryking3 1200x822
Το 1993 η δημόσια αντιπαράθεση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Αλ Γκορ και του πρώην προεδρικού υποψηφίου σχετικά με την NAFTA έσπασε ρεκόρ θεαματικότητας στην ιστορία της καλωδιακής τηλεόρασης, με 16,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, με εξαίρεση την πρώτη νύχτα αναμετάδοσης του Πολέμου του Κόλπου τον Ιανουάριο του 1991.
larryking4 1200x725
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προκειμένου να καλύψει το τραγικό γεγονός ο Λάρι Κινγκ φιλοξένησε στη εκπομπή περισσότερους από 700 προσκεκλημένους, οι 40 από αυτούς άνθρωποι-κλειδιά στην παγκόσμια διακυβέρνηση.

Μέχρι το 2010, όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους της εκπομπής του είχαν καταμετρηθεί περισσότερες από 40.000 συνεντεύξεις με παρουσιαστή τον Λάρι Κινγκ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!