Πέθανε ο frontman των "Pogues" Shane MacGowan

Σε ηλικία 65 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Σέιν ΜακΓκόουαν, τραγουδιστής του συγκροτήματος "Pogues", αναγνωρισμένος ως ένας από τους σπουδαιότερους Ιρλανδούς στιχουργούς-τραγουδοποιούς, ανακοίνωσε σήμερα η σύζυγός του.

Ο ΜακΓκόουαν μεταμόρφωσε την ιρλανδική παραδοσιακή μουσική μέσω του συγκροτήματος και ήταν ο δημιουργός από ορισμένες από τις πιο αξέχαστες μπαλάντες της δεκαετίας του 1980.

Ο γνωστός μουσικός – που αντιμετώπιζε θέματα εθισμού στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά -έφυγε από τη ζωή μετά από παραμονή στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα. Γενικά τα τελευταία χρόνια είχε πολλά προβλήματα υγείας, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το BBC.

«Ο Σέιν, που θα είναι πάντα το φως που κρατάω και το μέτρο των ονείρων μου και η αγάπη της ζωής μου... και η αρχή και το τέλος όλων όσων αγαπώ, βρίσκεται μαζί με τον Ιησού και τη Παναγία και με την όμορφη μητέρα του Τερίζ», έγραψε στο Instagram η σύζυγός του, Βικτόρια Μαρί Κλαρκ.

«Δεν υπάρχει τρόπος να περιγράψω την απώλεια που νιώθω και τη λαχτάρα για ένα ακόμα χαμόγελό του που φώτιζε τον κόσμο μου», ανέφερε η σύζυγός του.



Ο θρύλος της ιρλανδικής μουσικής

Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1957 στο Κεντ από Ιρλανδούς μετανάστες γονείς και ήταν γνωστός για τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του και την ικανότητά του να γράφει συναρπαστικούς ποιητικούς στίχους.

Στα 17 του χρόνια, ο MacGowan νοσηλεύτηκε για να απαλλαγεί από τον εθισμό του στα Βάλιουμ. Η εμπειρία αυτή άφησε ανεξίτηλο σημάδι, και μετά από αυτό, έπιανε διάφορες δουλειές σε όλο το Λονδίνο, συχνάζοντας στην περιοχή του Soho. Μέχρι το 1976, είχε αποκτήσει καλή σχέση με την ανερχόμενη πανκ σκηνή και ήταν ένα εξέχον πρόσωπο στα live δρώμενα. Φωτογραφήθηκε καλυμμένος με αίμα σε μια συναυλία των The Clash στο Λονδίνο, η οποία έγινε πασίγνωστη λόγω του τίτλου “Κανιβαλισμός σε συναυλία των Clash“.

Η μουσική των Pogues συνδυάζει το πανκ με την παραδοσιακή ιρλανδική μουσική και έγινε δημοφιλής κατά τη δεκαετία του 1980 και του 1990. Μετά τους Pogues δημιούργησε μια νέα μπάντα, τους Shane MacGowan and The Popes, ηχογραφώντας δύο στούντιο άλμπουμ.

Το 2006, ψηφίστηκε 50ος στη λίστα με τους “Ήρωες της Ροκ” του NME.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!