Πέθανε ο φωτογράφος των Beatles

Οι εικόνες του φιγουράρουν στα εξώφυλλα ιστορικών δίσκων των Σκαθαριών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Ρόμπερτ Φρίμαν έφυγε απ’ τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η απώλειά του έγινε γνωστή μέσα από το Twitter των Beatles, ενδεικτικό του δεσίματος του φωτογράφου με τη μπάντα.

Ο Φρίμαν είναι ο δημιουργός της θρυλικής ασπρόμαυρης φωτογραφίες στο εξώφυλλο του άλμπουμ "With The Beatles" (1963), όπου τα πρόσωπα των τεσσάρων μουσικών φωτίζονται κατά το ήμισυ.

Η φωτογραφία αυτή αποτέλεσε ταυτότητα του συγκροτήματος καθώς χρησιμοποιήθηκε και στο "Meet the Beatles!" τον δεύτερο επίσης δίσκο που τα Σκαθάρια κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ.
aaabeat
Ο Πολ Μακ Κάρντεϊ στον αποχαιρετισμό του, που χαρακτήρισε τον Φρίμαν ως καλλιτέχνη με φαντασία και πρωτοτυπία προσθέτοντας: «Ο κόσμος σκέφτεται συχνά πως η φωτογραφία στο εξώφυλλο του "Meet the Beatles!" λήφθηκε σχολαστικά σε κάποιο στούντιο. Η αλήθεια είναι πως λήφθηκε σχετικά γρήγορα από τον Ρόμπερτ στον διάδρομο ενός ξενοδοχείου όπου μέναμε και ενώ το φυσικό φως έμπαινε από τα παράθυρα στο τέλος του. Δεν του πήρε πάνω από μισή ώρα για να τη συνθέσει»,
aabeat2
Έργα του συναντάμε επίσης στα εξώφυλλα των διάσημων δίσκων του γκρουπ "A Hard Day's Night", "Beatles For Sale", "Help!", "Rubber Soul".

Πριν τους Beatles, ο Ρόμπερτ Φρίμαν, ως φωτορεπόρτερ των Sunday Times, είχε σκιαγραφήσει κορυφαίους τζαζίστες, ανάμεσά τους και τον μυθικό Τζον Κολτρέιν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!