Πέθανε η Τζιν Νάιτ, η τραγουδίστρια της επιτυχίας Mr. Big Stuff

Σε ηλικία 80 ετών
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Jean Knight (Τζιν Νάιτ), η τραγουδίστρια από τη Νέα Ορλεάνη, Λουισιάνα που είχε ανεβεί στην κορυφή του Billboard R&B και Pop chart το 1971 με την επιτυχία “Mr. Big Stuff”, πέθανε στις 22 Νοεμβρίου 2023, στη γενέτειρά της σε ηλικία 80 ετών, από φυσικά αίτια.

Η είδηση αναφέρθηκε για πρώτη φορά από στον ιστότοπο του TMZ στις 26 Νοεμβρίου.

Το Mr. Big Stuff είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε το 1970 από την Jean Knight στο Malaco Studio στο Τζάκσον του Μισισιπή και κυκλοφόρησε στην Stax.

Jean_Knight_big_stuff.jpg

Από τη βιογραφία στον ιστότοπό της: Η Knight γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1943, στη Νέα Ορλεάνη. Η μεγάλη επιτυχία της «Mr. Big Stuff» έμεινε στο #1 για πέντε εβδομάδες στο Billboard R&B τσαρτ, φτάνοντας στο #2 στο Hot 100. Το τραγούδι έφτασε στο #1 του Ποπ σινγκλ τσαρτ του Record World στις 7 Αυγούστου 1971, αφήνοντας πίσω του τις επιτυχίες του James Taylor και των Bee Gees.

Το σινγκλ κατετάγη στο #15 όλου του έτους 1971 πίσω από επιτυχίες όπως το "Joy To the World" των Three Dog Night και το "It's Too Late" της Carole King. Η υποψήφια για Grammy, crossover επιτυχία, πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

Jean Knight - Mr Big Stuff



Το ντεμπούτο άλμπουμ της “Mr. Big Stuff” της Jean Knight έβγαλε κι ένα δεύτερο σινγκλ, το "You Think You're Hot Stuff" που έφτασε στο # 19 στο R&B chart. O δίσκος της έφθασε στο #8 του R&B τσαρτ και στο #60 του Billboard 200.

Στη δεκαετία του 1990 το «Mr. Big Stuff» έγινε ξανά δημοφιλές όταν εμφανίστηκε σε συλλογές, πολυάριθμες τηλεοπτικές διαφημίσεις και soundtrack ταινιών. Πιο γνωστή η ραπ διασκευή του τραγουδιού από τους Heavy D & The Boyz το 1986.

Record-World-Pop-Singles-Chart-8-7-71-768x380.jpg


Δείτε την Jean Knight να τραγουδά την επιτυχία της στο Τζαζ Φεστιβάλ της Νέας Ορλεάνης το 2013:

Jean Knight "Mr. Big Stuff" live at Jazz Fest New Orleans 2013


.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!