Παραιτήθηκε ο Ντομίνγκο από διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες

Οι κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει το έργο του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Τα προβλήματα του Πλάθιντο Ντομίνγκο δεν έχουν τέλος. Έτσι μετά τις ματαιώσεις των παραστάσεών του με αιτία την απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά του, όπως τον κατηγορούν, ο διάσημος τενόρος παραιτείται, για τους ίδιους λόγους, από τη θέση του γενικού διευθυντή της Όπερας του Λος Άντζελες.

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο αναφέρει σχετικά με ανακοίνωσή του:

«Οι πρόσφατες κατηγορίες εναντίον μου στον Τύπο δημιούργησαν ένα κλίμα στο οποίο υπονομεύεται η ικανότητά μου να υπηρετήσω αυτόν τον Θίασο που αγαπώ τόσο πολύ. Καθώς θα συνεχίσω να εργάζομαι για να καθαρίσω το όνομά μου, αποφάσισα ότι είναι προς το συμφέρον της Όπερας του Λος Άντζελες να παραιτηθώ από γενικός διευθυντής και να αποσυρθώ από τις μελλοντικές προγραμματισμένες παραστάσεις μου επί του παρόντος».

Σε αντίστοιχη ανακοίνωση, η Όπερα χαρακτηρίζει τον 78χρονο Ισπανό τενόρο ως «έναν εξαιρετικά ταλαντούχο καλλιτέχνη, κινητήριο δύναμη για τη δημιουργία και την ανάπτυξή της».

Σημειώνεται ότι περισσότερες από 30 τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί και άλλες εργαζόμενες στην Όπερα κατήγγειλαν ότι ήταν μάρτυρες ή βίωσαν την απρεπή συμπεριφορά του Ντομίνγκο απέναντι στις γυναίκες τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Ντομίνγκο, πρώην πλέον γενικός διευθυντής στην Όπερα του Λος Άντζελες από το 2003, αμφισβητεί τις καταγγελίες.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!