Οι κιθάρες του κιθαρίστα Peter Green βγαίνουν στο «σφυρί»

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 16 έως τις 28 Ιουνίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Οι κιθάρες του Peter Green πρόκειται να δημοπρατηθούν τον Ιούνιο. Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 150 όργανα, καθώς και ενισχυτές, πεντάλ και άλλο εξοπλισμό, καθώς και πολλούς χειρόγραφους στίχους και ψυχεδελικά σκετς. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω του οίκου δημοπρασιών Bonhams και θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 28 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα κυριότερα αντικείμενα είναι οι αυθεντικοί χειρόγραφοι στίχοι του Green για την επιτυχία του 1969 των Fleetwood Mac, Man Of The World, που εκτιμάται ότι θα πουληθεί για 40.000-60.000 £ (αγγλικές λίρες).

Οι κιθάρες που βγαίνουν στο σφυρί περιλαμβάνουν μια ακουστική κιθάρα National Duolian Style-O του 1931 (3.000-5.000 £), μια πράσινη Fender Stratocaster USA Custom Shop Relic (5.000-6.000 £) του 1999 και μια Gretsch White Falcon του 1968. ημιακουστική (6000-8000 £).
Peter Grens guitars

Photo: Peter’s Green guitars : Ο Peter Green με την National Duolian Style-O Acoustic Guitar στα χέρια ( η ίδια είναι και αριστερά) και δεξιά μια Fender Stratocaster

«Ο Peter Green ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες», λέει η Katherine Schofield, Διευθύντρια του Τμήματος Λαϊκού Πολιτισμού του Bonhams. «Ακόμα και όταν ήταν έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, οι φόροι που αποτίνονταν στο παίξιμό του καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής του συνέχισαν να τονίζουν τη φήμη του και την εκτίμηση των συναδέλφων του καλλιτεχνών κάτι που διατήρησε τη φήμη του.
«Αυτή η πώληση είναι μια γιορτή της αγάπης του για την κιθάρα, με μια σειρά από διαφορετικές μάρκες και μοντέλα, για λάτρεις της μουσικής του και μουσικούς καριέρας. Με εκτιμήσεις που ξεκινούν από την προσιτή τιμή των £150, αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσετε ένα κομμάτι από την κληρονομιά του Πίτερ Γκριν
».

«Η συνεισφορά του Peter στα είδη μουσικής Blues και Rock ως λαμπρός μουσικός, κιθαρίστας, τραγουδοποιός και τραγουδιστής είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως», προσθέτει ένας εκπρόσωπος της περιουσίας του Peter Green. «Ο Peter εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998. Το παίξιμο της κιθάρας ήταν πρωτότυπο και μοναδικό. Ο BB King είπε ότι ο Peter είχε τον πιο γλυκό τόνο που είχε ακούσει ποτέ: «Ήταν ο μόνος που όταν τον άκουγα με έλουζε κρύος ιδρώτας».

«Ελπίζουμε ότι οι κιθάρες του και άλλα αντικείμενα που περιλαμβάνονται στη δημοπρασία θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τους θαυμαστές του και θα πέσουν σε καλά χέρια».
Επιλεγμένες παρτίδες από τη συλλογή του Peter Green θα εκτεθούν στην ετήσια έκθεση κιθάρας στο Cranmore Park του Μπέρμιγχαμ αργότερα αυτόν τον μήνα.
Peter Green old
Ο Πίτερ Γκριν πέθανε τον Ιούλιο του 2020, λίγους μήνες αφότου ο Μικ Φλίτγουντ οργάνωσε ένα σόου αφιερωμένο στον εμβληματικό χώρο Palladium του Λονδίνου. Στο σόου συμμετείχαν ο Kirk Hammett των Metallica - ο οποίος είναι κάτοχος της διάσημης κιθάρας "Greeny" Les Paul του Green - καθώς και ο Billy Gibbons των ZZ Top, ο frontman των Aerosmith, Steven Tyler, ο David Gilmour των Pink Floyd, ο Pete Townsend των Who, ο John Mayall, ο Billlate Christine και η Cristine McVie.

*Οι πληροφορίες είναι από το www.loudersound.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!