Οι Μπακς ξεκίνησαν τσουνάμι διαμαρτυρίας στο ΝΒΑ - Αναβολή όλων των παιχνιδιών

Το περιστατικό με τις επτά σφαίρες που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την απόφαση να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ πήραν χτες το βράδυ οι Μιλγουόκι Μπακς, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και το περιστατικό με τις επτά σφαίρες που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, το οποίο έγινε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους περισσότερους παίκτες.

Η ομάδα του Μιλγουόκι αποφάσισε να γίνει η πρώτη που μποϊκοτάρει τα πλέι οφ του ΝΒΑ διαμαρτυρόμενη για την αστυνομική βία, την ανισότητα και όσα γίνονται στις ΗΠΑ, προλαβαίνοντας τους Ράπτορς και τους Σέλτικς που συζητούσαν να μην κατέβουν στον μεταξύ τους πρώτο ημιτελικό της Ανατολής.

Οι παίκτες των Μπακς συζήτησαν χθες για να πάρουν την απόφαση και τελικά ακολούθησαν τον δρόμο της αποχώρησης από τον αγώνα με το Ορλάντο, στον οποίο με νίκη θα έπαιρναν την πρόκριση στα ημιτελικά της περιφέρειας όπου τους περιμένουν οι Μαϊάμι Χιτ. Οι παίκτες του Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν εμφανίστηκαν για την προθέρμανση, εκείνοι του Στιβ Κλίφορντ αναρωτήθηκαν τι συμβαίνει και περίπου στις 22:55 ενημερώθηκαν πως οι Μπακς δεν σκόπευαν να εμφανιστούν για το τζάμπολ.

Μετά την κίνηση διαμαρτυρίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των συμπαικτών του, το NBA αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες για τα playoffs που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα, καθώς και οι παίκτες των άλλων ομάδων αποφάσισαν να μην αγωνιστούν. Τα παιχνίδια θα προγραμματιστούν στο κοντινό μέλλον, ωστόσο αυτή τη στιγμή τα playoffs βρίσκονται στον «αέρα».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Κρις Πολ, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των παικτών που βρίσκονται στην «φούσκα» του Ορλάντο, έτσι ώστε να καθοριστούν οι κινήσεις που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ώρες. Σημειώνεται ότι η κίνηση των Μπακς να παραμείνουν κλεισμένοι στα αποδυτήρια και να μην αγωνιστούν έτυχε ευρείας αποδοχής από τον κόσμο του διαδικτύου με πολλούς να κάνουν λόγο ότι με την απόφαση των «Ελαφιών» δόθηκε το έναυσμα για αλλαγή.

Στο πλευρό των παικτών, που θέλησαν μέσα από τον αθλητισμό να στείλουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα, στάθηκαν και οι διαιτητές της Λίγκας που μέσω του επίσημου λογαριασμού που έχουν στο twitter ανέφεραν: «Το επίσημο όργανο των διαιτητών στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση των παικτών μας να μποϊκοτάρουν τους αποψινούς αγώνες ως μορφή διαμαρτυρίας στις συνεχόμενες αδικαιολόγητες δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών από ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της τάξης. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετμπολ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει για αλλαγή».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!