O Lou Reed κακοποιούσε τις συντρόφους του!

Τρεις γάμοι, εθισμός σε ναρκωτικά και αλκοόλ, αμφισεξουαλικότητα, ψυχολογικά προβλήματα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
14/10/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Σταύρος Βεργίδης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αυτό είναι το ανθρώπινο βιογραφικό του Lou Reed, ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, απ’ τις μορφές της σύγχρονης ροκ μουσικής, που έφυγε από τη ζωή πριν 2 χρόνια.

"Notes from the Velvet Underground: The Life of Lou Reed"


Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Howard Sounes που σκιαγραφεί την προσωπικότητα του Lou Reed, όπου σύμφωνα με την έρευνά του, ο ήρωας του υπήρξε μισογύνης και κακοποιούσε γυναίκες.

Άλλωστε όπως υπογραμμίζει ο ίδιος ο συγγραφέας: «Λατρεύω τη μουσική του αλλά πρέπει να πας εκεί που σε οδηγεί η ιστορία. Oι νεκρολογίες ήταν όλες ευγενικές, η αλήθεια όμως είναι, πως δεν ήταν καθόλου ευχάριστος τύπος. Ένα τέρας, ή πιο σωστά, ένας τέρας με λέξεις».

Ο Sounes κατέληξε στα συμπεράσματά του ύστερα από 140 συνεντεύξεις με ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, καλλιτέχνες, μέλη της οικογένειας του Lou Reed, φίλους, πρώην συζύγους και εραστές.

Η πρώτη γυναίκα του, Bettye Kronstad (στην οποία ο Lou Reed αφιέρωσε το αριστουργηματικό "Perfect Day") δηλώνει: «Θα σε στρίμωχνε στον τοίχο, θα σε ταρακουνούσε, χτυπούσε. Μια φορά μου μαύρισε το μάτι».

Ο συμμαθητής του Lou Reed στο λύκειο, Allan Hyman, θυμάται: «Ο Reed χτύπησε με δύναμη το κεφάλι της φίλης του στο τραπέζι».

Το βιβλίο "Notes from the Velvet Underground: The Life of Lou Reed" κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!