Ο David Bowie «γράφει» για θεατρικό μιούζικαλ!

Ο David Bowie συμπράττει στη συγγραφή θεατρικού μιούζικαλ για να προωθήσει νέα τραγούδια!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/04/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για τους λάτρεις της ταινίας των ‘70s  «The Man Who Fell to Earth» αυτή είναι μία άλλη διάσταση του David Bowie, ο οποίος περιγράφει το έργο ως «ένα από τα λίγα πρωτότυπα της εποχής μας» και υποστηρίζοντας ότι «τίποτα απ’ ότι έχετε δει μέχρι σήμερα σας έχει προετοιμάσει γι’ αυτό».

Σχεδόν 4 δεκαετίες μετά την εν λόγω ταινία, που σηματοδότησε την ντεμπούτο καριέρα του David Bowie, ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πολυοργανίστας, παραγωγός, ηθοποιός και καλλιτέχνης αποκάλυψε μια έκπληξη:  ότι εργάζεται για μία νέα έκδοση θεατρικού μιούζικαλ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «The Man Who Fell to Earth».

Ο David Bowie θα συνεργαστεί με την Ιρλανδή συγγραφέα Enda Walsh για το μιούζικαλ, εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Walter Tevis, του 1963, για τον «Άνθρωπο που έπεσε στη γη», στο οποίο περιγράφεται η αναζήτηση φυσικών πόρων από έναν εξωγήινο από τον πλανήτη Anthea, στην προσπάθειά του να σώσει τον δικό του κόσμο.

Ο David Bowie και ο «Άνθρωπος που έπεσε στη γη»

Ο David Bowie θα γράψει τη μουσική για το μιούζικαλ, όπου θα παρουσιάσει πολλά νέα τραγούδια, αλλά προς απογοήτευση των fans δεν θα συμμετέχει στον ρόλο του Νεύτωνα.

Το μυστικό κρατούν επτασφράγιστο οι πρωταγωνιστές και δηλώσεις έκανε μόνο ο καλλιτεχνικός Διευθυντής από το «Θεατρικό Εργαστήρι» της Νέας Υόρκης, ο οποίος είπε ότι το έργο ήταν σε εξέλιξη εδώ και μερικά χρόνια και δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρος αν αποκαλώντας το «μουσικό» ήταν ο πιο κατάλληλος όρος και συμπλήρωσε:  «πρόκειται για ένα παιχνίδι με χαρακτήρες και τραγούδια, κι εγώ ο ίδιος δεν ξέρω πραγματικά τι πρόκειται να είναι, έχω μόνο εμπιστοσύνη στο δημιουργικό τους όραμα».

Τόνισε ότι η ιδέα για την θεατρική μεταφορά του έργου ήταν αποκλειστικά του David Bowie και ότι οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στο χειμώνα του 2015.
david bowie 2
Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!