Κρεμλίνο: Νέες συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας στην Τουρκία πιθανές αύριο

Αύριο στις 10:00 το πρωί
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
28/03/2022

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία στην Τουρκία είναι πιθανόν να ξεκινήσουν αύριο και είναι σημαντικό να διεξαχθούν τετ α τετ παρά την απουσία προόδου μέχρι σήμερα.

Αύριο, Τρίτη,στις 10:00 το πρωί, αναφέρει επίσης το ειδησεογραφικό δίκτυο Interfax ότι θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες. Το πρακτορείο επικαλείται τον Ουκρανό διαπραγματευτή Ντέιβιντ Αραχαμίγια. Και οι δύο πλευρές θα φτάσουν αργότερα τη Δευτέρα. Ο Αραχαμίγια είχε προηγουμένως δηλώσει ότι ο τελευταίος γύρος συνομιλιών θα μπορούσε να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν κατά την διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, με την Αγκυρα να ελπίζει ότι μπορεί να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει γίνει πρόοδος σχετικά με την προοπτική συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Βλαντίμιρ Πούτιν και ότι μέχρι σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Στο ίδιο πνεύμα εμφανίστηκε νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σημειώνοντας πως οι συνομιλίες δεν είναι σε τέτοιο σημείο ώστε να επιτρέψουν τη συμμετοχή των προέδρων των δύο χωρών. Όπως είπε, για να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένκσι πρέπει πρώτα οι δύο πλευρές να έρθουν πιο κοντά σε συμφωνία σε βασικά ζητήματα. Μιλώντας σε σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι για ανταλλαγή απόψεων για τη σύγκρουση αυτή τη στιγμή θα ήταν αντιπαραγωγική.

Τα σχόλια του Μπάιντεν για τον Πούτιν προκαλούν ανησυχία
Ο Πεσκόφ είπε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, που δήλωσε ότι ο Πούτιν,τον οποίο χαρακτήρισε «χασάπη», δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία, αποτελούν πηγή ανησυχίας και ότι Κρεμλίνο θα συνεχίσει να παρακολουθεί «πολύ προσεκτικά» τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις δηλώσεις του Μπάιντεν.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι Ρώσοι ερευνητές θα εξετάσουν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο υποτίθεται ότι δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να κακομεταχειρίζονται αιχμάλωτους Ρώσους στρατιώτες. Ο Πεσκόφ είπε ότι το βίντεο, το οποίο είπε ότι περιέχει «τερατώδεις εικόνες», πρέπει να αξιολογηθεί νομικά και να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσοι συμμετείχαν σε βασανιστήρια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!