Η UNESCO ανακήρυξε την «Πόλη της Μουσικής»

Το βραβείο «Πόλη της Μουσικής» απονεμήθηκε σε μια ιδιαίτερη «πατρίδα» που γέννησε και γεννά μεγάλους καλλιτέχνες και ζει στο ρυθμό της μουσικής.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η εκλεκτή της UNESCO είναι το Liverpool, η ιδιαίτερη πατρίδα των θρυλικών Beatles, που μετά την Γλασκώβη (τιμήθηκε το 2008), γίνεται η δεύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου στην οποία απονέμεται αυτή η διάκριση. Άλλωστε το Liverpool έχει ήδη δεχθεί τιμές όπως αυτές της «Πόλης Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και «Πρωτεύουσας της Ποπ».

Το Liverpool διαθέτει έντονη live σκηνή, φημισμένη Φιλαρμονική Ορχήστρα και προσφέρει πολλές ευκαιρίες μουσικής εκπαίδευσης γι’ αυτό και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες που ενδιαφέρονται για τη μουσική.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης, Joe Anderson: «Το Liverpool είναι ξακουστό για τη μουσική επιρροή του και αυτό το βραβείο είναι η απόλυτη και δίκαιη αναγνώριση για μία πόλη που ζει και αναπνέει για τη μουσική. Δεν είναι μυστικό ότι η μουσική είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι επισκέπτες έρχονται εδώ. Αρκεί να δει κανείς τα νούμερα των ανθρώπων που πηγαίνουν στο The Beatles Story ή τα πλήθη που συρρέουν σε ετήσιες εκδηλώσεις όπως το Sound City ή το LIMF». 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!