Η Sony «κατέβασε» την Adele, τον Hozier και άλλους από το SoundCloud!

Τα τραγούδια 7 καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων η Adele και ο Hozier, εξαφανίστηκαν από την πλατφόρμα streaming SoundCloud!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η Sony δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη δήλωση σχετικά με το «κατέβασμα» των τραγουδιών 7 καλλιτεχνών από τη Γερμανική πλατφόρμα SoundCloud, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η ενέργεια οφείλεται στα περιορισμένα έσοδα που απέφερε, όπως αναφέρει ανώνυμο δημοσίευμα της Billboard.

Αναλυτικά, τα τραγούδια που «εξαφανίστηκαν» είναι της Adele, του Hozier, της Kelly Clarkson, των MS MR, του Miguel, των Passion Pit και του Leon Bridges.

Γεγονός είναι ότι το SoundCloud παρόλο που το 2014 είχε πάνω από 175 εκατ. ακροατές ανά μήνα, εξακολουθεί να μην καταβάλλει δικαιώματα για την πλειονότητα των τραγουδιστών και συντελεστών μουσικής.

Πέρσι το Νοέμβριο, όταν ξεκίνησε η συνεργασία της πρώτης δισκογραφικής εταιρίας - της Warner Music -  με το SoundCloud, εκπρόσωπός τους δήλωνε στη Billboard, ότι ετοίμαζαν συνεργασία και με άλλες μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες και ότι «αφήνουν τον έλεγχο στους ίδιους τους καλλιτέχνες, καθώς πιστεύουν ότι όποιος δημιουργεί μουσική μπορεί να αποφασίσει πότε και πως θα τη μοιραστεί με τους fans του, δίνοντας τη δυνατότητα στους καλλιτέχνες μέσα από την προσωπική τους σελίδα να γνωστοποιούν νέες κυκλοφορίες στο κοινό τους».

Γιατί «κατέβηκαν» τα τραγούδια 7 καλλιτεχνών από το SoundCloud;

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή ότι το «κατέβασμα» των τραγουδιών από το SoundCloud ίσως να αποτελεί στρατηγική προωθητική ενέργεια, αντίστοιχη της περσινής ενέργειας που έκανε η Taylor Swift, Η οποία απέσυρε τα τραγούδια της από το Spotify και άλλες πλατφόρμες.

Από την πλευρά μας να συμπληρώσουμε ότι - καθόλου τυχαία - για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων τους και με πρωτοβουλία του Jay Z, οι καλλιτέχνες έχουν εγκαινιάσει τη δική τους πλατφόρμα streaming το «Tidal»

Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!