Η πρωταγωνίστρια από το Νόμος και Τάξη αποκαλύπτει ότι βιάστηκε

Από κοντινό της φίλο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
11/01/2024

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Σε κείμενο που δημοσίευσε το περιοδικό People, η σταρ του Law and Order: SVU Μαρίσκα Χαργκιτάι, αποκαλύπτει ότι βιάστηκε στα 30 της από έναν φίλο της.

Όπως αναφέρει η ίδια, το συμβάν αφορούσε την "κυριαρχία" και τον "έλεγχο".

"Ήταν φίλος τότε, μετά δεν ήταν. Δοκίμασα όλους τους τρόπους που ήξερα για να το αποφύγω, προσπάθησα να κάνω αστεία, να είμαι γοητευτική, να θέσω ένα όριο, να κάνω έκκληση στη λογική, να πω όχι. Με άρπαξε από τα χέρια και με κράτησε κάτω. Ήμουν τρομοκρατημένη", θυμάται. "Δεν ήθελα να κλιμακωθεί η βία. Γνωρίζω τώρα ότι ήταν ήδη σεξουαλική βία, αλλά φοβόμουν ότι θα γινόταν φυσικά βίαιος. Πάγωσα, μια κοινή αντίδραση στο τραύμα όταν δεν υπάρχει επιλογή να ξεφύγουμε, βγήκα από το σώμα μου".

Η Χαργκιτάι δεν κατονομάζει τον άνδρα που την βίασε.

"Δεν μπορούσα να το επεξεργαστώ", εξηγεί. "Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συνέβη. Ότι θα μπορούσε να συμβεί. Έτσι το διέγραψα ως γεγονός. Το αφαίρεσα από την αφήγησή μου. Τώρα έχω τόση ενσυναίσθηση για το μέρος του εαυτού μου που πήρε αυτή την απόφαση, επειδή αυτό το κομμάτι με έκανε να το ξεπεράσω. Δεν συνέβη ποτέ. Τώρα τιμώ αυτό το κομμάτι: έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω για να επιβιώσω".

Η 59χρονη ηθοποιός αφηγείται ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το τραυματικό περιστατικό μέσα από τη δουλειά της με το Joyful Heart Foundation, ένα ίδρυμα το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση των επιζώντων σεξουαλικής επίθεσης και κακοποίησης.

Η Χαργκιτάι αποκαλύπτει επίσης ότι υποβάθμισε την εμπειρία της, λέγοντας μάλιστα στον σύζυγό της, Πίτερ Χέρμαν, ότι "δεν ήταν βιασμός" επειδή συνέβη στα χέρια κάποιου που γνώριζε και δεν ήταν άγνωστος.

Ωστόσο, τα κοντινά της πρόσωπα τη συμβούλεψαν να αποδεχτεί ότι ήταν βιασμός.

"Μετά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν μέσα μου και άρχισα να μιλάω για αυτό πιο σοβαρά με τους πιο κοντινούς μου ανθρώπους", λέει. "Ήταν οι πρώτοι που είπαν τα πράγματα όπως ήταν. Ήταν ευγενικοί και προσεκτικοί, αλλά το να λες τα πράγματα ως έχουν είναι σημαντικό".

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!