Η Gibson υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

(VIDEO) Η εταιρεία Gibson, με τα διάσημα έργα τέχνης της στο χώρο της μουσικής, κηρύσσει πτώχευση.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η Gibson Brands, ο θρυλικός αυτός οίκος κατασκευής μουσικών οργάνων, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.


Παράλληλα όμως κατέθεσε σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο στοχεύει να διατηρήσει το τμήμα των κιθάρων, δίνοντας στους δανειστές ίσο μερίδιο στην ιδιοκτησία της εταιρείας και αντικαθιστώντας τους σημερινούς μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου CEO, Henry Juszkiewicz.

Στην αίτηση, τα χρέη της εταιρείας υπολογίζονται σε 500 εκατομμύρια δολάρια. Για την υποστήριξη της λειτουργίας της, απαιτείται από τους δανειστές νέο βραχυπρόθεσμο δάνειο της τάξης των 135 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Σκοπός είναι η Gibson να απαλλαγεί από το τμήμα ηλεκτρονικών που απευθύνεται στο ευρύ κοινό (συμπεριλαμβανομένων των Philips, TASCAM και Onkyo), το οποίο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για την χρεοκοπία στην οποία έχει περιέλθει ο όμιλος, γεγονός που άρχισε να συζητείται έντονα, όταν έγινε γνωστή η πρόθεση πώλησης του εμβληματικού εργοστασίου στο Μέμφις, τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Juszkiewicz, ο οποίος θα παραμείνει στην θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου κατά την διαδικασία αλλαγής στην διοίκηση της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: 

«Η απόφαση να επικεντρωθούμε στην κύρια δραστηριότητά μας, το τμήμα Μουσικών Οργάνων, σε συνδυασμό με τη σημαντική υποστήριξη των μετόχων μας, πιστεύουμε ότι θα διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την οικονομική υγεία της εταιρείας...

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, σημειώσαμε σημαντικές προσπάθειες μέσω μιας επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης. Είναι σημαντικό ότι αυτή η διαδικασία θα είναι ουσιαστικά αόρατη στους πελάτες, οι οποίοι θα μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στην Gibson για την παροχή ασύγκριτης ποιότητας προϊόντων και εξυπηρέτησης πελατών».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!