Γιατί ο Στίβεν Σιγκάλ είναι ανεπιθύμητος στην Ουκρανία

Άλλος ένας γνωστός ηθοποιός μπαίνει στη «μαύρη λίστα» των προσώπων που απαγορεύεται η είσοδός τους στην Ουκρανία.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μετά το Ζεράρ Ντεπαρντιέ σειρά στη λίστα των ανεπιθύμητων στην Ουκρανία παίρνει και ο Στίβεν Σιγκάλ.

Ο 65χρονος ηθοποιός, μουσικός και αθλητής πολεμικών τεχνών χαρακτηρίζεται ως «εθνική απειλή» για την Ουκρανία. Κι αυτό γιατί πέρα από την περσινή του απόκτηση της ρωσικής υπηκοότητας είναι και ένθερμος υποστηρικτής της προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσία. Παράλληλα ο Σιγκάλ είναι προσωπικός φίλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο και αποκαλεί ως «αδελφό» του και έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους ηγέτες». Να σημειώσουμε πως η γιαγιά του Στίβεν Σιγκάλ ήταν από το Βλαδιβοστόκ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας η απαγόρευση για τον Στίβεν Σιγκάλ έχει πενταετή ισχύ, καθώς όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό Apostrophe «διέπραξε κοινωνικά επικίνδυνες πράξεις... που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της ασφάλειας της Ουκρανίας».

Κι αυτό γιατί η Ουκρανία θεωρεί την Κριμαία ως παράνομα κατεχόμενη περιοχή. Έτσι επιφυλάσσεται του δικαιώματος να επιβάλει απαγόρευση εισόδου σε όποιον επισκέπτη θέλει να πάει εκεί χωρίς να έχει πάρει άδεια από το Κίεβο.

Την ίδια ώρα η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο και στην Γιούλια Σαμοΐλοβα, υποψήφια της Ρωσίας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, που ξεκινάει αύριο Τρίτη.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!