Φιάσκο η προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ

Τι πήγε στραβά
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/06/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ελένη Αντωνίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Καθοριστικό ρόλο στο φιάσκο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα, φέρεται να είχαν έφηβοι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Tik Tok.

Ενώ ο Τραμπ έκανε λόγο για ένα εκατομμύριο αιτήσεις για εισιτήρια, προσέλκυσε λιγότερο κόσμο και μάλιστα, το επιτελείο του έστησε μια σκηνή έξω από την αρένα σε περίπτωση που ο κόσμος δεν χωρούσε μέσα, καθιστώντας το αποτέλεσμα ακόμη πιο κωμικό.

Οι έφηβοι συντονίστηκαν μεταξύ τους και εξασφάλισαν χιλιάδες εισιτήρια για τη συγκέντρωση, με σκοπό να μην παραστούν ποτέ σε αυτή και να «αδειάσουν» εκ των προτέρων την αρένα, που έλαβε χώρα η ομιλία του Αμερικανού προέδρου.

Το «κόλπο» έγινε γνωστό μέσα από κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς γονείς να ανακοινώνουν ότι τα παιδιά τους έκλεισαν εισιτήρια για το προεκλογικό γεγονός, χωρίς να έχουν κανένα σκοπό να παραστούν στην εκδήλωση. Ενδεικτικά, o σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής Στιβ Σμιντ, συνεργάτης στο παρελθόν του Τζορτζ Μπους του νεότερου και του εκλιπόντα Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν παραδέχτηκε στο Twitter ότι η 16χρονη κόρη του πήρε μαζί με τους φίλους της «εκατοντάδες» εισιτήρια.

Κανένας δεν γνωρίζει πόσες από τις κρατήσεις ήταν πλαστές, όμως ένα βίντεο που έκανε την εμφάνιση του στο Tik Tok στις 12 Ιουνίου, ενθαρρύνοντας τον κόσμο να κρατήσει εισιτήρια, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχουν άδειες θέσεις στην αρένα, είχε περισσότερα από 700.000 likes.

int22816589 thumb large

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!