Έσβησαν τον κορονοϊό χωρίς lockdown

Η χώρα πρότυπο και τα μέτρα που πήρε.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/10/2020

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Νίκος Μπάτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Σιγκαπούρη πήρε τα μέτρα της απ’ την αρχή της πανδημίας γι’ αυτό δέχεται τα εύσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Από τις πρώτες εβδομάδες της παγκόσμιας έξαρσης του κορωνοϊού, αυτή η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας είχε καταστεί ως μια από τις επιτυχημένες περιπτώσεις αντιμετώπισης της κρίσης.

Κι αυτό γιατί πραγματοποιεί από τον Μάρτιο τον αριθμό τεστ που κάνει η Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο και μετά. Δηλαδή 8.000 τεστ κάθε μέρα, έχοντας εξετάσει συνολικά το 1/5 του πληθυσμού της, δηλαδή περίπου 950 χιλιάδες έναντι 5.8 εκατομμυρίων.

Επίσης η Σιγκαπούρη έκανε τις μάσκες υποχρεωτικές στους εξωτερικούς χώρους από τον Απρίλιο…

Στις 28 Οκτωβρίου η Σιγκαπούρη συμπλήρωσε πάνω από μήνα κατά τον οποίο οι καθημερινές καταγραφές νέων περιπτώσεων κορονοϊού δεν ήταν ποτέ πάνω από διψήφιες και δεν ξεπέρασαν καν τον αριθμό 50.

Την ίδια ώρα ο μέγιστος αριθμός νεκρών από τις 16 Σεπτεμβρίου είναι μόλις 1, κάτι που σημειώθηκε μόλις μία φορά. Αυτό σημαίνει ότι σε σχεδόν 40 ημέρες η Σιγκαπούρη έχει μόνο 1 νεκρό. Οι βαριές περιπτώσεις είναι επίσης μηδέν, με τους διαμένοντες σε νοσοκομειακές μονάδες να μην υπερβαίνουν ποτέ τους 50 και τους παραμένοντες σε εγκαταστάσεις αποκλειστικά για νοσούντες από τον ιό να μην υπερβαίνουν τους 500. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους τελευταίους βρίσκονται στις τελευταίες ημέρες νόσησης και παραμένουν στις εγκαταστάσεις για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως τα δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στις μικρές ηλικίες καθώς η Σιγκαπούρη διαθέτει, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, άρτιο σύστημα υγείας, αλλά πρωτίστως είναι η ανίχνευση του ιού σε πρωταρχικό στάδιο, πριν γίνει πιο δυσβάσταχτος για τον ασθενή, και η αντιμετώπισή του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!