Έφυγε στα 66 του ο σπουδαίος Τζέιμς Ίνγκραμ

Ερμηνευτής και δημιουργός, κάτοχος δύο βραβείων Grammy και δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Τζέιμς Ίνγκραμ κυριάρχησε στην μουσική RnB σε όλη τη δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το πρώτο του Νο 1 ήταν το περίφημο ντουέτο του με την Patti Austin «Baby, Come to Me». Άλλο ένα ξεχωριστό ντουέτο του ήταν αυτό με την Λίντα Ρόντσταντ, το «Somewhere Out There», για την ταινία κινούμενων σχεδίων του 1986 «An American Tail» που του απέφερε και Grammy. Οι συνολικές υποψηφιότητες του σε αυτόν τον θεσμό φτάνουν τις 14.

Αλλά και το 1990 η παρουσία του Ίνγκραμ στις λίστες επιτυχιών ήταν ισχυρή με το «I Don’t Have the Heart».

Επίσης ξεχώριζε για τις εργασίες του σε soundtrack ταινιών. Οι υποψηφιότητες του για βραβείο Oscar για το καλύτερο τραγούδι ήρθαν το 1994 και το 1995 για τα τραγούδια του «Beethoven’s 2nd» και «Junior».

Mαζί με τον Κουίνσι Τζόουνς είχαν γράψει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μάικλ Τζάκσον, το «P.Y.T.» (Pretty Young Thing). Συναντήθηκε ξανά με τον Τζόουνς και τον Τζάκσον όταν τραγούδησε το «We Are the World», μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Το τελευταίο του άλμπουμ, «Stand in the Light», το οποίο είχε τον Κουίνσι Τζόουνς ως συμπαραγωγό, κυκλοφόρησε το 2008 σηματοδοτώντας, τότε, την δισκογραφική επιστροφή του. Δυστυχώς ο Ίνγκραμ, σε δημιουργική ηλικία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Εδώ, στα χρόνια, της δόξας του...όταν μάγευε το κοινό με το «Baby, Come to Me»:

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!