Διάσημος οσκαρικός σκηνοθέτης συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση

(VIDEO) Γυναίκα κατήγγειλε ότι τη βίαζε για δύο μέρες
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/06/2022
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Χάγκις συνελήφθη για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας στη νότια Ιταλία.

Ο 69χρονος Καναδός βρισκόταν στην πόλη Οστούνι Ιταλία προκειμένου να λάβει μέρος σε κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Ο δικηγόρος του ανέφερε σότι ο Χάγκις «είναι τελείως αθώος» προσθέτοντας: «βάσει του ιταλικού δικαίου δεν μπορώ να πω περισσότερα για τα στοιχεία. Είμαι, ωστόσο, σίγουρος ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Χάγκις θα καταρριφθούν. Είναι τελείως αθώος και πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια το συντομότερο δυνατόν».

Η συμμετοχή του στο φεστιβάλ ακυρώθηκε καθώς εκπρόσωποι της διοργάνωσης δήλωσαν: «ενημερωθήκαμε και σοκαριστήκαμε από την είδηση για τη σύλληψη του Πολ Χάγκις με την κατηγορία της επίθεσης».

Ο Χάγκις, σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος, είχε κερδίσει το 2006 Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για την ταινία Crash. Στη συνέχεια έγραψε τα σενάρια για το Million Dollar Baby, τις σειρές του Τζέιμς Μποντ Quantum of Solace και Casino Royale, καθώς και τη σκηνοθεσία των ταινιών In the Valley of Elah και The Next Three Days.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται ανακοίνωση από τις εισαγγελικές αρχές της πόλης Μπρίντιζι, ο Χάγκις συνελήφθη μετά την καταγγελία «μιας νεαρής αλλοδαπής γυναίκας» ότι υποχρεώθηκε σε μη συναινετικό σεξ για δύο ημέρες.

Όπως αναφέρουν οι εισαγγελείς η γυναίκα που έκανε την καταγγελία υποχρεώθηκε να αναζητήσει ιατρική φροντίδα μετά τη σεξουαλική επίθεση που υποστηρίζει ότι δέχθηκε. Κατά τους ίδιους ο άνδρας που καταγγέλλεται οδήγησε τη γυναίκα στο αεροδρόμιο του Μπρίντιζι και εκεί την παράτησε παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική της κατάσταση.

Τη γυναίκα τότε, κατά την ίδια πηγή, εντόπισαν εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί που την οδήγησαν αρχικά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Χάγκις έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ανάρμοστη συμπεριφορά στις ΗΠΑ από τέσσερις γυναίκες το 2018 με δύο εξ αυτών να τον κατηγορούν και για βιασμό με την υπόθεση να εκκρεμεί στα δικαστήρια.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!