Μπάιντεν: Πύραυλος της ουκρανικής αεράμυνας έπληξε την Πολωνία

Για να αναχαιτίσει το ρωσικό πύραυλο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα στους εταίρους του στο ΝΑΤΟ και στη G7 ότι το πλήγμα με τους δυο νεκρούς στην Πολωνία ήταν αποτέλεσμα της ουκρανικής αεράμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20, ότι είναι «απίθανο» η Ρωσία να εξαπέλυσε τον πύραυλο αυτό.

«Ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις για να αναχαιτίσει το ρωσικό πύραυλο», δηλώνουν και τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press επικαλούμενοι την προκαταρκτική έρευνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: «Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν το βράδυ της 15ης Νοεμβρίου στην Πολωνία δείχνουν συντρίμμια που, σύμφωνα με ειδικούς της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, ανήκουν σε πύραυλο S-300 της ουκρανικής αεροπορίας», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα σημείωσε ότι η Βαρσοβία δεν έχει ακριβείς πληροφορίες των οποίων οι πύραυλοι έπεσαν στο έδαφος της χώρας του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!