Απίστευτο: Ο Bill Gates είχε προειδοποιήσει για την επιδημία από το 2015!

Με κάθε λεπτομέρεια
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το εφιαλτικό σενάριο της ραγδαίας εξάπλωσης του κορoνοϊού είχε προβλέψει και είχε προειδοποιήσει σχετικά από το 2015 ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates.

Επιπτώσεις χειρότερες από εκείνες ενός πολέμου ενδέχεται να προκαλέσει μια επιδημία κορωνοϊού, έαν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή του, έλεγε σε μια ομιλία του σε συνέδριο TedEx.

Εάν από κάτι μπορεί να πεθάνουν πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι τα επόμενα χρόνια, θα είναι - όπως είπε - πιο πιθανά από έναν ιό παρά από ένα πόλεμο.

Μάλιστα, είχε παρομοιάσει την κατάσταση που πιθανόν να προκληθεί εάν τεθεί εκτός ελέγχου μια επιδημία, με την ισπανική γρίπη, του 1918, που άφησε πίσω της πάνω από 33 εκατομμύρια νεκρούς ανά τον κόσμο.

Υπογράμμισε την αξία των επενδύσεων στον τομέα της Υγείας, την σωστή αξιοποίηση των επιστημονικών και τεχνολογικών εφοδίων, την εκπαίδευση προσωπικού και τη χρήση στρατιωτικών δυνάμεων.

«Εξαιτίας μιας επιδημίας, θα μπορούσαν να χαθούν τρία τρισ. και να πεθάνει εκατομμύρια κόσμος. Εάν προετοιμαστούμε από τώρα, μπορούμε να τα καταφέρουμε» τόνισε, πριν από πέντε χρόνια, ο Μπιλ Γκέιτς.

Δείτε το βίντεο:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!