Αλλού ο Νώε και αλλού η φάλαινα των «Noah and the Whale»!

Τέλος εποχής για το 5μελές αγορίστικο βρετανικό συγκρότημα «Noah and the Whale» που ήρθε στο προσκήνιο το 2008 με το hit άλμπουμ «Peaceful, World Lays Me Down»!
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/04/2015

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Δέσποινα Ψυλλάκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την μπάντα αποτελούν οι Charlie Fink (τραγούδι & κιθάρα), Tom Hobden (βιολί & πλήκτρα), Matt "Urby Whale" Owens (μπάσο και κιθάρα), Fred Abbott (κιθάρα και πλήκτρα) και Michael Petulla (ντραμς) ενώ παλαιότερα μέλη ήταν και ο αδελφός του κεντρικού τραγουδιστή, Doug Fink (ντραμς) και η Laura Marling στα φωνητικά.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους «Peaceful, The World Lays Me Down» κυκλοφόρησε 11 Αυγούστου 2008 και έφτασε στο Νο.5 των Βρετανικών charts, αποσπώντας θετικότατες κριτικές.  Το χαρακτηριστικό του άλμπουμ ήταν η χρήση πνευστών, με τον Jon Carvell στο τρομπόνι και τον Sam Kinrade στην τρομπέτα.

Σε αυτό το πρώτο άλμπουμ τους συμμετείχε στα φωνητικά η Laura Marling, η οποία παρόλο που αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα συνέχισε την συνεργασία της με τον Tom Hobden ο οποίος έπαιζε βιολί στο άλμπουμ της Laura Marling «Speak Because I Can» που κυκλοφόρησε το 2010.

Η μπάντα «Noah and the Whale»  αρχικά χαρακτηρίστηκε λαϊκο-ποπ, στη συνέχεια όμως μεταμορφώθηκε σε απαλή «drivetime rock» εισπράττοντας αναγνώριση και υψηλές θέσεις στα charts.

Δήλωση των «Noah and the Whale» σχετικά με την διάλυση της μπάντας τους!


Τα μέλη της «Noah and the Whale», ανακοινώνοντας τη διάλυσή τους, δημοσίευσαν δήλωσή τους που αναφέρει: «Περάσαμε μαζί 8 απίστευτα χρόνια και είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσους μας βοήθησαν σε αυτή την πορεία. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που μπορούμε να αναφέρουμε σε αυτό το σύντομο μήνυμα αλλά θα θέλαμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους οπαδούς μας, οι οποία μας στήριξαν τόσο υπέροχα όλα αυτά τα χρόνια».

Οι «Noah and the Whale»  δεν ανέφεραν με τι πρόκειται να ασχοληθούν στο εξής, ωστόσο και οι 5 έχουν δημιουργήσει προσωπικές σελίδες με μουσικό περιεχόμενο κι έτσι φαίνεται πιθανό να κάνουν σόλο καριέρα ή να συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες.

Η επιτυχία τους «Peaceful, The World Lays Me Down»:


Πηγή: The Guardian

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!