6.000 παιδιά νεκρά κάθε μέρα τους επόμενους 6 μήνες

Η τραγική και δραματική πρόβλεψη της Unicef.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
13/05/2020
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Unicef κάνει έκκληση για να ληφθούν μέτρα κατά του κορονοϊού αλλά και των γενικότερων συνθηκών που κάνουν τα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο που παρουσιάζεται σε έρευνα του αμερικανικού Πανεπιστημίου Johns Hopkins η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet Global Health, έως και 1,2 εκατομμύριο παιδιά κάτω των 5 ετών που ζουν σε 118 χώρες ενδέχεται να πεθάνουν σε διάστημα έξι μηνών, λόγω των προβλημάτων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Οι θάνατοι αυτοί θα προστεθούν στα 2,5 εκατομμύρια παιδιά την ίδιας ηλικιακής ομάδας που ήδη πεθαίνουν μέσα σε έξι μήνες από διάφορες αιτίες στις χώρες αυτές.

Επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα έως και 56.700 επιπλέον γυναίκες ενδέχεται να πεθάνουν πριν και μετά τον τοκετό καθώς δεν λαμβάνουν επαρκή φροντίδα, πέρα των 144.000 που πεθαίνουν.

Όπως τονίζει η διευθύντρια της Unicef, Ενριέτα Φόρε: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι μητέρες και τα παιδιά να είναι παράπλευρες απώλειες της μάχης κατά του ιού. Πρέπει να δράσουμε αμέσως για να σταματήσουμε την εξάπλωση της ασθένειας, να βοηθήσουμε τους ασθενείς και να προστατεύσουμε το έκτακτο προσωπικό».

Η Unicef υπογραμμίζει ότι από τον Απριλίο περισσότερα από 117 εκατομμύρια παιδιά σε 37 χώρες ενδέχεται να μην είχαν πρόσβαση σε εμβόλια κατά της ιλαράς, καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού διακόπηκαν εξαιτίας της επιδημίας. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας για την γενικότερη φροντίδα γύρω από τη γέννα, τον τοκετό, τον εμβολιασμό καθώς και τις υπηρεσίες πρόληψης και φροντίδας, θα πληγούν κυρίως η Νότια Ασία, η υποσαχάρια Αφρική και η Λατινική Αμερική. Αιχμές του δραματικού δόρατος, το Μπανγκλαντές, η Ινδία, η Βραζιλία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Αιθιοπία.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!