Record Store Day: Προτάσεις αγορών για λάτρεις βινυλίου

Όταν το 2007 κάποιοι δισκοπώλες της Βαλτιμόρης αποφάσισαν να καθιερώσουν μια ημέρα αφιερωμένη στο βινύλιο κανείς δεν φανταζόταν ότι η ιδέα τους σύντομα θα γινόταν παγκόσμιος δισκογραφικός θεσμός.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Έτσι προέκυψε η γνωστή πλέον σε όλους τους μουσικόφιλους Record Store Day που βοήθησε την προβολή των μικρών ανεξάρτητων δισκοπωλείων αλλά υιοθετήθηκε και από τις μεγάλες αλυσίδες πώλησης φυσικού προϊόντος.


Σε αυτή τη γιορτή του βινυλίου συμμετέχουν οι ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες αλλά και οι πολυεθνικές (αφού διαπίστωσαν τη δυναμική της ) με ειδικές για την ημέρα κυκλοφορίες σε βινύλιο που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Την τιμητική τους έχουν οι εκδόσεις σε 7ιντσα ή 12ιντσα βινύλια ακυκλοφόρητων σπάνιων ηχογραφήσεων, αλλά δεν λείπουν και οι κυκλοφορίες πολυτελών αφιερωματικών boxsets που γίνονται ανάρπαστα από τους εραστές του δίσκου,πολλοί πιά από τους οποίους ανήκουν στη νέα γενιά των ακροατών προσθέτοντας μεγάλη δυναμική στην επαναφορά του κλασικού format.

Ήδη η Record Store Day διανύει τον 11ο χρόνο ζωής και από ότι φαίνεται θα μακροημερεύσει αν κρίνουμε από τη μεγάλη απήχησή της στο κοινό.

To Discobole, αγαπημένο δισκοπωλείο και στέκι των «υγιών αρρώστων» του δίσκου εδώ και τέσσερις δεκαετίες στο κέντρο της Αθήνας, δε θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια ημέρα των ανεξάρτητων δισκοπωλείων με στοχευμένες προσφορές και προτάσεις για την προστασία και την βέλτιστη απόδοση των βινυλίων σας.

Οι προσφορές που γίνονται από τo Discobole όχι μόνο στις πωλήσεις βινυλίου αλλά και στα απαραίτητα αξεσουάρ που εξασφαλίζουν την απαραίτητη συντήρησή τους καθώς και την ποιοτική αναπαραγωγή του ήχου, δίνουν τη δυνατότητα στους βινυλιολάτρες να πλαισιώσουν τις δισκοθήκες τους με εκείνα τα αξεσουάρ που θα επιτρέψουν στους δίσκους τους να μακροημερεύσουν αποδίδοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η Record Store Day στο Discobole είναι μια καλή ευκαιρία να προμηθευτείτε σε καλή τιμή προστατευτικά υλικά των βινυλίων σας αλλά και προϊόντα καθαρισμού που θα προστατεύσουν το αγαπημένο σας φετίχ από τη φθορά.

Σε αυτές τις κατηγορίες προϊόντων το Discobole προσφέρει έκπτωση 20%.

Μπορείτε να αποκτήσετε προστατευτικές θήκες (VINYL RECORD SELF SEALING SLEEVES) που θα εξασφαλίσουν την μακροημέρευση των βινυλίων σας, αντιστατικά βουρτσάκια για τον καθαρισμό της επιφάνειας του δίσκου (CARBON ANTISTATIK), τσόχες για την μείωση της τριβής στο πλατό του πικάπ (SLIPMATS TECHNICS LOGO), καθαριστικό υγρό και βουρτσάκι για τον καθαρισμό και την φροντίδα της βελόνας (STYLUS CLEANER), καθώς και υγρό καθαρισμού που προστατεύει την επιφάνεια του βινυλίου από φθορές (CLEANING FLUID FOR LPs)

Πολύ σημαντική για την αψεγάδιαστη μεταφορά του ήχου είναι η σωστή επιλογή της κατάλληλης κεφαλοβελόνας (κεφαλή και βελόνα μαζί) του πικάπ σας η οποία θα εξασφαλίσει επιπρόσθετα το χαμηλό βαθμό φθοράς των βινυλίων.

Ο ειδικός του Discobole θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη κεφαλοβελόνα ανάλογα με τη χρήση που επιθυμείτε (επαγγελματική ή συμβατική) έτσι ώστε να επιτύχετε το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα,με τη σωστή προσαρμογή της και τη σωστή ρύθμιση του βάρους.

To Discobole προσφέρει έκπτώσεις, στις ήδη πολύ καλές τιμές του, για την αγορά κορυφαίων κεφαλοβελόνων από εταιρείες όπως Ortofon, Shure και Stanton.

Προσφέρονται τόσο για επαγγελματική όσο και για οικιακή χρήση και είναι κατάλληλες για μίξη και αναπαραγωγή δίσκων με υψηλή ποιότητα.

Το Discobole παρέχει 10% στα παρακάτω προϊόντα  

CONCORDE MkII MIX Single: Ένα μοντέλο κεφαλοβελόνας ιδανικό για scratch και back-cueing που διαθέτει σφαιρική βελόνα,στέρεη βάση και προσφέρει κρυστάλλινο,υψηλής ποιότητας ήχο,ιδανική επιλογή για επαγγελματίες DJs αλλά και «ψαγμένους» βινυλιόφιλους.

CONCORDE DJ S: Μοντέλο ιδανικό για συμβατικά αλλά και για την αναπαραγωγή timecoded βινυλίων. Στους timecode δίσκους ο ήχος διαφοροποιείται ανάλογα με την ταχύτητα περιστροφής τους καθώς έχει ψηφιακή προέλευση και περιέχει το ίδιο groove όπου κι αν τοποθετήσεις τη βελόνα. Η ταχύτητα αναπαραγωγης του timecode ήχου εφαρμόζεται σε ψηφιακά ηχογραφήματα.

Παρόμοιες επιδόσεις έχει και η εξαιρετική WWHLB (White Label) - SHURE.

STANTON 750: Διαθέτει τις καλύτερες προδιαγραφές και τον καλύτερο ήχο, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για Club DJs αλλά και για ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

CONCORDE MKII SCRATCH SINGLE: Είναι φτιαγμένη για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς DJ καθώς ανταποκρίνεται τέλεια στις κακουχίες ακόμα και του πιο βίαιου scratch καθώς έχει τη μοναδική ικανότητα να προσαρμόζεται και να ανιχνεύει τις αυλακώσεις του βινυλίου.

Μια επίσκεψη στο νούμερο 24, της Χαριλάου Τρικούπη όπου βρίσκεται το Discobole Θα σας λύσει ενδεχόμενες απορίες και θα σας βοηθήσει να βρείτε ιδανικές και οικονομικές λύσεις για εμπλουτίσετε και να απολαύσετε άφοβα τον vinyl παράδεισό σας.

Παρακολουθήστε εδώ (κυρίως όσοι από εσάς είστε νεοφώτιστοι) ένα διαφωτιστικό video του Science Channel που θα σας λύσει κάποιες απορίες σε σχέση με τα μέρη που απαρτίζουν ένα πικάπ και το ρόλο τους ώστε να μπορείτε να προσανατολιστείτε στον κόσμο του δίσκου βινυλίου.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!