Όταν ο Ζαχαρίας Καρούνης τραγούδησε σε μια… λαϊκή αγορά

(ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΚΟΥΣΤΕ) Ένα καινούργιο «balkan» τσιφτετέλι κι ένα ξεχωριστό τσιφτετέλι γυρισμένο στη λαϊκή.

«Άντε να χαρώ»


Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στο διαδικτυακό «αέρα», το καινούργιο τραγούδι του Ζαχαρία Καρούνη σε μουσική δική του και στίχους του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου, με τίτλο «Άντε να χαρώ».

Τα τελευταία χρόνια, ο Ζαχαρίας Καρούνης συνθέτει ο ίδιος τις μουσικές των τραγουδιών του , είτε για τη δισκογραφία, όπως έγινε στον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Αποστολή», είτε για το θέατρο και την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Στο «Άντε να χαρώ» ο Ζαχαρίας Καρούνης επιχειρεί να μας παρουσιάσει την πιο χαρούμενη πλευρά του χαρακτήρα του, προτείνοντας ένα «χρωματιστό» και «χαμογελαστό» τσιφτετέλι, με έντονα ηχοχρώματα από τη μουσική παράδοση των Βαλκανίων. Ένα «Balkan» τσιφτετέλι, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, που κρύβει μέσα του όλες τις εικόνες που έζησε στο χωριό που μεγάλωσε (στα Πάκια Λακωνίας), στα πανηγύρια που χόρεψε αλλά και στις λαϊκές γειτονιές και τα μαγαζιά της Αθήνας που είχε την τύχει να τραγουδήσει. Γι’ αυτό ακριβώς και το video clip που συνοδεύει το τραγούδι γυρίστηκε στη λαϊκή αγορά και στις πλατείες της γειτονιάς του, του Νέου Ηρακλείου, με συμπρωταγωνιστές όλους όσους βρέθηκαν εκείνη την ώρα στη λαϊκή…
46474673 1785715264891058 7236248229870829568 n
Η ενορχήστρωση έγινε από τον Ζαχαρία Καρούνη και τον Γιάννη Θάνο. Έπαιξαν οι μουσικοί: Γιάννης Βασιλόπουλος (κλαρίνο, πρόκειται για τον εγγονό του σπουδαίου Γιάννη Βασιλόπουλου), Κωνσταντίνος Καλαντζής (κρουστά, νταούλι), Γιάννης Θάνος (τύμπανα, κιθάρες, ηλ. μπάσο). Η ηχοληψία, η μίξη και το mastering έγιναν από τον Γιάννη Θάνο στο studio «Ηχόμετρο».

Όσον αφορά το video clip, το σενάριο και η σκηνοθεσία ήταν του Ζαχαρία Καρούνη, το ρόλο του ζογκλέρ ενσάρκωσε ο Γιάννης Σμέρος, ενώ συμμετείχε ο Χορευτικός όμιλος Νέου Ηρακλείου «Ειρήνη». Το τραγούδι κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates