Οι «Ανάσες» ενός γιατρού έγιναν τραγούδια και παρουσιάζονται!

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Οι στίχοι του Κωνσταντίνου Στρατή «γέννησαν» τραγούδια με τους Ελένη Δήμου, Κώστα Μακεδόνα, Κατερίνα Κούκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Φαίη Μάτσου & Χρήστο Δάντη.
Η θάλασσα, η γυναίκα, ο έρωτας, ο χωρισμός είναι οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφονται οι στίχοι του Κωνσταντίνου Στρατή.

«Δεν θέλει η θάλασσα να σβήσει τα σημάδια/ ούτε το φως απ’ τη ματιά της τη ζεστή,/ βράχια και φύκια σου ’χουν μείνει για τα βράδια,/ και μια γοργόνα που κοιτά στην κουπαστή.»

Γοργόνες και νεράιδες κυκλοφορούν στους στίχους, προσθέτοντάς τους μια αίσθηση παραμυθιού, που έρχεται να αντιμετωπίσει την επίσης αποτυπωμένη σκληρή πραγματικότητα.

«Η Σάντρα, /η λεβέντρα, /η αφέντρα, /μια χάντρα /σ’ ένα σπίτι στη Φυλής,/ ένιωσε στα σαράντα /πως την πλήγωναν τα πάντα /και είπε να γυρίσει τη σελίδα της ζωής.»

Με φιλοσοφική διάθεση παρατίθενται σκέψεις, δίνονται πιθανές απαντήσεις.

«Τι είν’ η ζωή, /δυο στάλες ευτυχίας, /τι είν’ η ζωή, /διαταγή θητείας.»

Πενηνταένας στίχοι που προέκυψαν σε κάποιες διαδρομές του Κωνσταντίνου Στρατή, όταν ήταν επιτακτικό να ξεφεύγει το μυαλό από τα καθημερινά και να παίρνει «Ανάσες».

Έξι τραγούδια, πέντε από αυτά σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και ένα σε μουσική του Θαλή Τριανταφύλλου που ερμήνευσαν εξαιρετικά η Ελένη Δήμου, ο Κώστας Μακεδόνας, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Φαίη Μάτσου και ο Χρήστος Δάντης.

Το καλαίσθητο βιβλίο – cd κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φίλντισι
cover medium

Κωνσταντίνος Στρατής, βιογραφικό:


O Kωνσταντίνος Στρατής γεννήθηκε στον Πειραιά. Μεγάλωσε στην Άνδρο. Αποφοίτησε από το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Άνδρου. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Πάτρα και στην συνέχεια Ιατρική στην Αθήνα.

Σήμερα, εργάζεται ως γενικός χειρουργός. Αγαπάει την αρχαία ελληνική γλώσσα και διαβάζει ό,τι σχετικό με την αρχαία ελληνική Ιατρική και την Ιστορία. Διαβάζει ποίηση και γράφει στίχους τον ελεύθερο χρόνο του. Κυρίως, στη διάρκεια των μετακινήσεών του. Είναι παντρεμένος κι έχει ένα γιό.


Η παρουσίαση του έργου


Η παρουσίαση του βιβλίου - cd του Κωνσταντίνου Στρατή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στο Arthens (Αιόλου 77 και Ευριπίδου) παρουσία όλων των συντελεστών του έργου, συνθετών, ερμηνευτών, εκδοτών. Θα μιλήσουν ο συγγραφέας και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης και ο περίφημος ηχολήπτης της Columbia Γιάννης Παπαϊωάννου.

Η εκδήλωσε θα ολοκληρωθεί με την απόδοση των τραγουδιών.

Η Σάντρα
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Κωνσταντίνος Στρατής
Ερμηνεία: Ελένη Δήμου

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!