«Ο Πρώτος Ήλιος» του Σταύρου Κουγιουμτζή

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Τα παιδιά & η Σοφία Μάνου, τραγουδούν... Σταύρο Κουγιουμτζή.

«Ο Πρώτος Ήλιος»


«Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε, μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε, κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα…» (Οδ.Ελύτη, Ο Ήλιος ο ηλιάτορας).

Διακόσια πενήντα παιδιά μαζί με τη Σοφία Μάνου, μας ταξιδεύουν στο μουσικό κόσμο του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρουσιάζει ένα δίσκο - αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή με τον τίτλο, «Ο Πρώτος Ήλιος».

Η μαέστρος Νίνα Πατρικίδου με την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα «Νίνα Πατρικίδου», υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Παιδική Χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, η Νεανική χορωδία ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, η Παιδική και Νεανική χορωδία του Δήμου Διονύσου, η Νεανική Χορωδία «Chœur di cœur» (Η χορωδία της καρδιάς) με σεβασμό στο έργο του Σταύρου Κουγιουμτζή συνεργάζονται και παρουσιάζουν 12 από τα σημαντικότερα τραγούδια του.

Τη μεταγραφή των τραγουδιών για Συμφωνική Ορχήστρα, Λαϊκή Ορχήστρα, Χορωδία, πραγματοποίησε η πιανίστα Μαρία Κοτζάστρατη. Σολίστ του δίσκου είναι ο Παναγιώτης Στεργίου.

Επιμέλεια Παραγωγής Νίκος Μακράκης.

Ακούστε ολόκληρο το album «Ο πρώτος ήλιος»:

Μουσική: Σταύρος Κουγιουμτζής - Στίχοι: Άκος Δασκαλόπουλος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates