Εσύ πόσες μέρες πρέπει να δουλέψεις για το καινούργιο iPhone XS;

Νέα έρευνα δείχνει πόσες μέρες πρέπει να εργαστούν οι κάτοικοι της Ελλάδας και άλλων 40 χωρών για να το αποκτήσουν.
04/10/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στις 12 Σεπτεμβρίου η εταιρία Apple παρουσίασε τις τελευταίες της τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του ακριβότερου smartphone στην ιστορία της εταιρείας - του iPhone XS Max.

Η ομάδα αναλυτών του Picodi αποφάσισε να ελέγξει πόσες μέρες πρέπει να εργαστούν οι κάτοικοι της Ελλάδας και άλλων χωρών για να κάνουν δική τους την καινοτομία της Apple. Τα αποτελέσματα βασίζονται στις δημοσιευμένες από την Apple τιμές για το μοντέλο iPhone 64 GB σε διάφορες χώρες, αλλά και στις επίσημες στατιστικές για το μέσο μισθό στις χώρες αυτές.

Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι η καλύτερη αναλογία μέσου μισθού / τιμής θα βρίσκεται στις ΗΠΑ - την πιο σημαντική αγορά της Apple. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, αυτοί που θα μπορέσουν να κάνουν δικό τους το νεότερο προϊόν της Apple πρώτοι, είναι οι κάτοικοι των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Για παράδειγμα, ο μέσος κάτοικος της Ελβετίας πρέπει να εργαστεί 5,1 ημέρες, οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου λιγότερο από 7 ημέρες και οι Νορβηγοί 7μισή ημέρες. Στις χώρες με το μικρότερο απαιτούμενο χρόνο για την αγορά του καινούργιου smartphone της Apple, βρέθηκαν επίσης τα ΗΑΕ - 7.6 ημέρες αρκούν στους κατοίκους της για να μπορέσουν να αγοράσουν το iPhone της τελευταίας γενιάς. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από την άλλη, χρειάζονται 8.4 μέρες.

Γνωρίζουμε ήδη πως το νέο iPhone στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα κοστίζει 1179€. Υποθέτοντας ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Αρχής, διαμορφώνεται στα 1060€ (890€ ο καθαρός), ο μέσος κάτοικος της Ελλάδας θα πρέπει να εργαστεί 27,8 ημέρες, ώστε να μαζέψει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να πάρει το καινούργιο iPhone. Φυσικά, υπό τον όρο ότι τα υπόλοιπα κόστη ζωής θα είναι μηδενικά.

Οι κάτοικοι της Κύπρου θα μπορέσουν να απολαύσουν το καινούργιο τους iPhone δουλεύοντας σχεδόν δύο εβδομάδες λιγότερα από τους κατοίκους της Ελλάδας. Υποθέτοντας ότι ο μέσος μισθός στην Κύπρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΣΤΑΤ (Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας), διαμορφώνεται στα 1848€ (1688€ ο καθαρός), ο μέσος κάτοικος της Κύπρου θα πρέπει να εργαστεί για 14,7 ημέρες, ώστε να μαζέψει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να πάρει το καινούργιο iPhone.

Οι κάτοικοι των Φιλιππίνων θα χρειαστούν τις περισσότερες εργάσιμες ημέρες για να αγοράσουν το iPhone XS, καθώς πρέπει να δουλέψουν για 156 ημέρες. Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και στο Πακιστάν. Με τους τοπικούς μισθούς και τα έξοδα, ο μέσος κάτοικος του Πακιστάν πρέπει να περάσει περισσότερο από 88 ημέρες στην δουλειά.
poses meres xpeiazetai na doulepsete gia na mporesete na parete ena iphone xs
Πηγή: picodi.com

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!

ates