To Youtube αντικαθιστά την τηλεόραση;

Έρευνα φέρνει στο προσκήνιο στοιχεία που αλλάζουν τις τάσεις στην μουσική και στην παρακολούθηση videos.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η τάση εδώ και χρόνια έχει φανεί και αυτή είναι το Youtube, ανεβαίνει και μάλιστα τόσο πολύ που σύμφωνα με έρευνα που έγινε για την χρήση του από Έλληνες χρήστες αυτή δείχνει πως το 30% των χρηστών του διαδικτύου από 25 έως 44 ετών παρακολουθεί περισσότερα videos στο Youtube από ότι παρακολουθεί γενικά τηλεόραση.

Με το γρήγορο Internet και την δυνατότητα να βλέπει κάποιος βίντεο στο Youtube από όπου και εάν είναι έχει αλλάξει το πώς λειτουργεί η «βιομηχανία» της μουσικής. Η επιλογή στο να αποκτήσει (ακούσει) κανείς το αγαπημένο του τραγούδι με ψηφιακό ή με φυσικό προϊόν δείχνει να βγάζει με διαφορά νικητή την πρώτη επιλογή.

Με πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες στο διαδίκτυο παγκοσμίως, αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα τρίτο αυτών παρακολουθεί videos, τα οποία και αναζητά στο YouTube. Στην ελληνική κοινωνία το φαινόμενο είναι ακριβώς το ίδιο και σύμφωνα με την στατιστική εταιρεία TNS το 82% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου επισκέπτεται το YouTube, το λιγότερο μια φορά το μήνα. Πιο συγκεκριμένα κάθε εβδομάδα επισκέπτονται την πλατφόρμα:

το 94% των χρηστών ηλικίας 15 - 24
το 89% των χρηστών ηλικίας 25 - 34
το 80% των χρηστών ηλικίας 35 - 44
το 65% των χρηστών ηλικίας 45 - 54
το 47% των χρηστών ηλικίας άνω των 55

Οι χρήστες λατρεύουν το Youtube, το χρησιμοποιούν συνεχώς και θα είναι το απόλυτο trend για τα επόμενα χρόνια.

Με πληροφορίες από το advertising.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!