Τι τρέχει με το Facebook Marketplace

H πλατφόρμα Facebook Marketplace και στην Ελλάδα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τι είναι το Facebook Marketplace;


Η δυνατότητα που δίνεται μέσα από το Facebook για απευθείας αγοραπωλησίες μεταξύ ιδιωτών, είτε αυτές αφορούν μικροπράγματα (παπούτσια, τσάντες, ρούχα) είτε αυτοκίνητα και σπίτια. Δηλαδή ότι μπορείς να φανταστείς.

Η Ελλάδα είναι η 26η χώρα όπου θα λειτουργεί το Facebook Marketplace, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2016, αρχικά στις
τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Στο Facebook Marketplace, δεν χρειάζεται κάποιος που έχει ήδη λογαριασμό στο Facebook να δημιουργήσει καινούργιο.

Ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα τόσο ο πωλητής όσο και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής να ελέγξουν και να τεστάρουν ο ένας το προφίλ του άλλου.

Σημαντικό το ότι οι πληρωμές δεν πραγματοποιούνται μέσω του Facebook Marketplace.

Η επιτυχία της νέας πλατφόρμας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μόνο τον Μάιο του 2017 αναρτήθηκαν προς πώληση στις ΗΠΑ 18 εκατομμύρια αντικείμενα.

Πως λειτουργεί το Facebook Marketplace


Βγάζεις φωτογραφία το αντικείμενο, προβαίνεις σε σύντομη περιγραφή του, αναγράφεις την τιμή πώλησης και την τοποθεσία και το αναρτάς στο Facebook Marketplace

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής «απαντά» με απευθείας μήνυμα στον πωλητή κάνοντας την ανάλογη προσφορά.
Η ανάρτηση των αγγελιών είναι δωρεάν.
Δεν υπάρχει οποιαδήποτε μορφή προμήθειας από το Facebook.

Το ελληνικό Facebook Marketplace


Οι γενικές κατηγορίες προϊόντων του δικού μας Facebook Marketplace είναι: σπίτι και κήπος, αξεσουάρ ένδυσης, ηλεκτρονικά, οικογένεια, χόμπι, ψυχαγωγία και αγγελίες για σπίτια και υπηρεσίες.

Ο εκπρόσωπος της πλατφόρμας, Καραντίπ Ανάντ, τονίζει:

«Είναι πολύ αυστηρή η εμπορική πολιτική που εφαρμόζεται. Μόλις εντοπιστούν ακατάλληλα αντικείμενα, αμέσως διαγράφονται. Ακόμη, οι ίδιοι οι χρήστες του Facebook αν εντοπίζουν ακατάλληλα αντικείμενα ή ύποπτες συμπεριφορές μπορούν να προβούν σε σχετική αναφορά στην πλατφόρμα».

Συστάσεις

Το Facebook Marketplace συστήνει στους αγοραστές να ζητούν πιστοποιητικό γνησιότητας ή απόδειξη αγοράς, ειδικά όταν πρόκειται να αγοράσουν αντικείμενα υψηλής αξίας.

Επίσης, στην περίπτωση αγοράς αυτοκινήτου ο ενδιαφερόμενος αγοραστής καλό θα ήταν να εξετάζει την τιμή και άλλους αξιόπιστους ιστότοπους ώστε να μην παρασύρεται από χαμηλές προσφορές.

Τέλος η συνάντηση μεταξύ αγοραστή και πωλητή να γίνεται σε δημόσιο χώρο και οι πωλητές να αποφεύγουν να δέχονται επιταγές.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!