Η Apple αγοράζει τη Shazam

Η Apple επιβεβαίωσε ότι αγοράζει τη μουσική πλατφόρμα Shazam.
12/12/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Μαριάννα Μπάτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Apple πρόκειται να αγοράσει τη μουσική πλατφόρμα Shazam και να ενσωματώσει τις λειτουργίες της στη δική της τεχνολογία.


Ο τεχνολογικός γίγαντας Apple επιβεβαίωσε την είδηση τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και υπολογίζεται ότι έχει πληρώσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά της Shazam.

«Από το ξεκίνημα του App Store, η Shazam κατατάσσεται ως μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για iOS», ανέφερε η εταιρεία. «Σήμερα, χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σε πολλαπλές πλατφόρμες. Η Apple Music και η Shazam ταιριάζουν φυσικά και μοιράζονται το πάθος για την ανακάλυψη μουσικής και την παροχή εξαιρετικών μουσικών εμπειριών στους χρήστες».

Η Apple πρόσθεσε: «Έχουμε συναρπαστικά σχέδια στα πλάνα και ανυπομονούμε να τα συνδυάσουμε με τη Shazam, μετά την επίτευξη της σημερινής συμφωνίας».

Η υπηρεσία Shazam ξεκίνησε το 1999 και αρχικά εκτελούνταν μέσω μηνυμάτων κειμένου. Επιτρέπει στους χρήστες να αναγνωρίζουν τα τραγούδια, ακούγοντας ένα σύντομο ηχητικό κλιπ πριν τους αποκαλυφθεί ο καλλιτέχνης και ο τίτλος του τραγουδιού. Τώρα, η εφαρμογή μπορεί επίσης να αναγνωρίζει τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες και διαφημίσεις - προτού συνδέσει τους χρήστες με την υπηρεσία ροής που προτιμούν.

Η Shazam ενσωματώνεται ήδη με τα Siri της Apple και την Apple Music, καθώς και με το Spotify και το Shapchat.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!