«Μικρά Ασία» & «Βυζαντινός Εσπερινός» στην Καλαμαριά

Το Πολιτιστικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» παρουσιάζει τα έργα του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου.
Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», το Πολιτιστικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει τα έργα του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» σε στίχους Πυθαγόρα και «Βυζαντινός Εσπερινός» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, ανταποκρινόμενο σε πρόταση του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου.

Θα τραγουδήσουν ο Μιχάλης Παπαζήσης, ο Μανώλης Χατζημανώλης και η Κωνσταντίνα Τεντόγλου ενώ θα συμμετάσχουν η Μικτή Χορωδία και η Ορχήστρα «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» υπό τη διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη. Η ορχήστρα αποτελείται από τους μουσικούς:

• Γιώργος Καραμφίλλης: Μπουζούκι
• Χρήστος Τσαϊρίδης: Μπουζούκι
• Στέφανος Κωφίδης: Κρουστά
• Χρήστος Τάσιος: Τύμπανα
• Οδυσσέας Τάσιου: Κιθάρα
• Στέλλα Αβραμίδου: Φλάουτο, Φλογέρες
• Θάνος Σταυρίδης: Ακορντεόν
• Δάνης Κουμαρτζής: Μπάσο
• Ευτυχία Βογιατζή: Πιάνο

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου: 


“Τα εξαιρετικά τραγούδια της «Μικράς Ασίας» και του «Βυζαντινού Εσπερινού» αποτελούν βασικό μέρος του ρεπερτορίου των Μουσικών Σχημάτων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου εδώ και πολλά χρόνια. Η αποσπασματική παρουσίαση των μνημείων του νεότερου μας πολιτισμού ξεκίνησε την Άνοιξη του 1995, στη μεγάλη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος), με σολίστ τον Μιχάλη Παπαζήση. Τον Οκτώβρη του 2002 τα έργα παρουσιάστηκαν ολόκληρα για πρώτη φορά μετά την έκδοσή τους, από τις Χορωδίες και την Ορχήστρα του Σωματείου, με σολίστ τον Κώστα Μακεδόνα, τη Μελίνα Κανά, τον Μιχάλη Παπαζήση και τον Μανώλη Χατζημανώλη, σε μία και μόνη συναυλία, στα πλαίσια των Δημητρίων, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης. Η συναυλία επαναλήφθηκε τον Μάρτιο του 2005, με πολύ μεγάλη επιτυχία, στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τη διεύθυνση όλων των συναυλιών είχε ο Χρυσόστομος Σταμούλης.

Η συναυλία αυτή, η οποία πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει σε CD, στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι ζωντανές ηχογραφήσεις των προηγούμενων ετών, αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό μας συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, αλλά και τις αλησμόνητές μας πατρίδες της Μικράς Ασίας”.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός» , μπορείτε να διαβάσετε εδώ κι εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!