Σάν Σήμερα
Έφυγε ο Γιώργος Παπασιδέρης (1977)
Έφυγε ο Γιώργος Παπασιδέρης (1977)
PAPASIDERHS
Τρανός ερμηνευτής που χάραξε με την τέχνη του το δημοτικό -και όχι μόνο- τραγούδι και εξακολουθεί μέχρι σήμερα -δεκαετίες μετά τη φυγή του- να αποτελεί σημείο αναφοράς. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σαλαμίνα (14/9/1902).

Η ευέλικτη και γεμάτη συνάμα φωνή του έγραψε ιστορία και δημιούργησε πρότυπο για το πώς πρέπει να ερμηνεύονται και να επαναπροσδιορίζονται τα διαμάντια της παράδοσης.

Ήδη από το ξεκίνημά του στη δισκογραφία στα τέλη της δεκαετίας του '20 ξεχώρισε για το μεστό μέταλλό του και τα ανεπανάληπτα γυρίσματά του. Με τη δυναμική παρουσία του στο στούντιο και στα πανηγύρια δημιούργησε μύθο γύρω από το όνομά του, που συνεχώς γιγαντώνονταν στα χρόνια. Με τη σοβαρή στάση του, τις ικανότητες και την εργατικότητά του κέρδισε την εκτίμηση και τον θαυμασμό του κοινού και των ομότεχνών του από όλες τις γειτονιές του τραγουδιού.

Παράλληλα διασκεύασε και έγραψε πολλά δικά του τραγούδια, ενώ βοήθησε πολλούς νεότερους να αναδειχθούν και να λάμψουν (Γιώργο Κόρο, Γιάννη Βασιλόπουλο, Σοφία Κολλητήρη, Τασία Βέρρα, Τάκη Σούκα κ.ά)

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!