Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης (1976)
Γεννήθηκε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης (1976)
KATSIGIANNHS ANDREAS
Από παιδί ασχολήθηκε με τη μουσική και σύντομα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα παίζοντας σαντούρι στη δισκογραφία και σε δημόσιες εμφανίσεις,

ενώ, παράλληλα, σπούδασε την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής δίπλα στους κορυφαίους πρωτοψάλτες Μανώλη Χατζημάρκο και Μιχάλη Μελέτη και Ανώτερα Θεωρητικά στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Το 1998, με πρωτοβουλία του ιδρύεται η Ορχήστρα Εστουδιαντίνα της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας. Με αρωγούς και συμπαραστάτες συνομήλικους φίλους, μουσικούς από την πόλη της Νέας Ιωνίας και του Βόλου –και όχι μόνο- ξεκινούν μια πορεία έντονης δραστηριότητας και καινοτομίας με εκατοντάδες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και με ένα εκδοτικό έργο (cd - dvd) που φτάνει τις δεκάδες χιλιάδες αντιτύπων.

Παράλληλα, συνεργάζεται στη δισκογραφία και σε συναυλίες με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Ελένη Καραϊνδρου, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Σταμάτης Σπανουδάκης αλλά και με τον γνωστό Τούρκο συνθέτη Zülfü Livaneli. Επίσης, συμπράττει με τραγουδιστές από το χώρο του λαϊκού και του έντεχνου τραγουδιού όπως είναι η Νάνα Μούσχουρη, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Γλυκερία κ.ά. καθώς και από το χώρο της παράδοσης με τη Δόμνα Σαμίου, τον Χρόνη Αηδονίδη, την Ξανθίππη Καραθανάση αλλά και τους δεξιοτέχνες Γιώργο Κόρο, Γιάννη Βασιλόπουλο, Βασίλη Σαλέα. Ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα του αποτελεί η συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα, σε συναυλίες αλλά και δισκογραφικά υπογράφοντας από κοινού πολλές φορές και τις επιμέλειες κάποιων εκδόσεων.

Ένα ιδιαίτερο κομμάτι της μουσικής δραστηριότητας του Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι η σύνθεση. Έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραγωγές, έχει επενδύσει μουσικά πολλά ντοκιμαντέρ, ενώ έχει γράψει μουσική και για την τηλεόραση αλλά και τραγούδια. Έχει εκδώσει τρεις δίσκους με ορχηστρική μουσική και έχει συμμετοχές σε δεκάδες συλλογές ανά τον κόσμο. Είναι καθηγητής Μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση.

Πιο πρόσφατη δισκογραφική κατάθεσή του, ο δίσκος "Οι φωνές σ' αυτή την πόλη", που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group, όπου υπογράφει τη μουσική σε στίχους Νίκου Αναγνωστάκη και συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Μπάσης καθώς και οκτώ νέοι ερμηνευτές.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!