Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Στέφανος Κορκολής (1960)
Γεννήθηκε ο Στέφανος Κορκολής (1960)
KORKOLHS
Ανιψιός του Μίμη Πλέσσα. Αφού θαυμάστηκε από μικρό παιδί για τις επιδόσεις του στο πιάνο, προκάλεσε αίσθηση με τις δισκογραφικές του καταθέσεις προς τα τέλη της δεκαετίας του ΄80,

με ολοκληρωμένους δίσκους που ερμήνευσαν μεταξύ άλλων η Μαρία Δημητριάδη (Μαγικό Κλειδί), η Δήμητρα Γαλάνη (Παλίροια), η Κωνσταντίνα κ.ά. Είναι η περίοδος που συνεργάζεται με τον στιχουργό Παρασκευά Καρασούλο, στο λόγο του οποίου θα στηρίξει και τα τραγούδια που θα αποδώσει ο ίδιος ο Κορκολής και ως τραγουδιστής. Παράλληλα και στην πορεία γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, ενώ ενορχηστρώνει εργασίες άλλων δημιουργών, δίχως να εγκαταλείπει τη σολιστική του ιδιότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπου καλλιτέχνες όπως ο Χοσέ Καρέρας και η Βίκυ Λέανδρος τραγουδούν καταθέσεις του.
Από ένα εξωκαλλιτεχνικό γεγονός η εν Ελλάδι καριέρα και φήμη του θα υποστούν πλήγμα, αλλά ο Κορκολής θα καταφέρει να επανέλθει στα εγχώρια καλλιτεχνικά δρώμενα ως πρωταγωνιστής και πάλι με συναυλίες και δίσκους όπου τραγούδια του ερμηνεύουν, μεταξύ άλλων, οι: Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη κ.ά. Με την τελευταία –έχοντας και στο παρελθόν επιτυχίες- συνεργάζονται στενά το τελευταίο διάστημα τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις όσο και στη δισκογραφία.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!