Σάν Σήμερα
Γεννήθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης (1969)
Γεννήθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης (1969)
PASXALIDHS
Τραγουδιστής & τραγουδοποιός, πρώην μέλος του συγκροτήματος Χαΐνηδες, που ήδη από το 1995 διαγράφει προσωπική πορεία.
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με σπουδές & πτυχίο από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία, διδάχθηκε κιθάρα στο Ελληνικό ωδείο από τον Παναγιώτη Ιωάννου.

Πρώτη του δισκογραφική παρουσία με τους Χαΐνηδες το 1991, ενώ το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος» σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς, σε μουσική και στίχους κυρίως δικά του. Έκτοτε, συνεχίζει να γράφει καινούρια τραγούδια κι έχει εκδώσει πολλούς προσωπικούς δίσκους, όπως τις «Κακές συνήθειες», τις «Βυθισμένες άγκυρες» κ.α. ενώ έχει παρουσιάσει και συγγραφικές καταθέσεις, όπως το «Δύο Νύχτες στο Σαράντι» (εκδ. Αλεξάνδρεια, 2010), το «Επόπτης» (εκδ. Λιβάνης, 2012) και το πρόσφατο «Αγύριστο κεφάλι» που είναι αφιερωμένο στον Άλκη Αλκαίο (εκδ. Λιβάνης – ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ, 2014).

Έχει συνεργαστεί με τους Πυξ – Λαξ, το Γιάννη Μαρκόπουλο, τη Δήμητρα Γαλάνη, το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Βαγγέλη Γερμανό, την Καλλιόπη Βέττα, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Δημήτρη Μητροπάνο, το Χρήστο Θηβαίο, το Θάνο Μικρούτσικο και πολλούς άλλους.

Πίσω

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!